Junior testløb sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Junior-VM holdet fra 2018 under de sidste forberedelser. Hvem skal på holdet i år?

Nu er jagten på de eftertragtede pladser til Junior-VM og EYOC for alvor sat ind. I denne weekend afholdes de testløb, der bliver den sidste og vigtigste mulighed for at gøre sig fortjent til en plads til junior-VM eller EYOC.

Der skal udtages 6 damer og herrer til junior-VM, 4 piger og drenge til EYOC i H/D16 og op til 4 piger og drenge til EYOC i H/D18, hvis niveauet er til det. I dag stod der sprint på programmet - og efter dagens konkurrencer er alt stadig åbent.

Mathilde Smedegaard bedst i D20
Mathillde Smedegaard fulgte op på hendes rigtig flotte sæson, hvor hun blandt andet har en sprintsejr fra Swedish League i bagagen, med en sejr i dagens sprint. Hun var blot et sekund hurtigere end Hedvig Valbjørn Gydesen på andenpladsen og med Agnes Nørgård Kracht på tredjepladsen.

Niveauet i dameklassen er utrolig højt. Der var 9 løbere inden for 41 sekunder - så intet er afgjort i denne klasse.

Søren Thrane Ødum bedst i H20
Hos herrerne løb Søren Thrane Ødum sejren i hus med en margin på 15 sekunder ned til Malthe Poulsen. Mikkel Holm Nielsen var yderligere to sekunder efter på tredjepladsen.

I herreklassen var der syv løbere inden for 49 sekunder. I tillæg til dette havde Mads Møller Skaug og Malte Kjær Hemmingsen fejlklip, mens Morten Örnhagen Jørgensen løb sig ud af top 6 med et stort bom, og en af forårets helt store kometer Elias Hinge Krogsgaard ikke helt ramte dagen og var lidt over et minut efter. Så også her er der stadig rigtig mange løber i spil i kampen om de seks pladser til junior-VM.

Eva Örnhagen bedst i D16
Hos de lidt yngre piger fulgte Eva Örnhagen Jørgensen flot op på sit DM-sprint mesterskab med endnu en sejr i dag. Mette Møller Nielsen blev 2'er og Ida Riis Madsen nr. 3. Der var i alt seks piger inden for 46 sekunder - og en af forhåndsfavoritterne, Siri Simonsen, havde fejlklip, så også her er der tæt kamp om de fire pladser.

Suveræn Oscar David Broman Jensen
I H16 er der ingen over - og ingen ved siden af Oscar David Broman Jensen for tiden. Til DM-sprint vandt han med 41 sekunder. I dag var hans sejrsmarginal på 47 sekunder. Ligesom til DM-sprint var det Mathias Buchgreitz der løb med andenpladsen og Gustav L. Holmberg der løb med tredjepladsen. Men efter disse tre løber ligger det tæt.

Alt kan således stadig ske. Der er intet der er afgjort endnu, og det bliver spændende af følge de unge løbere på langdistancen søndag og mellemdistancen mandag, der begge foregår i de store bakker omkring Himmelbjerget. Der er liveresultater her: https://liveresultat.orientering.se/ - og de endelige resultater finder du på arrangementets hjemmeside her: http://okpan.dk/jwoctest2019/