Skip to main content

Fælles U2 sommerlejr

Ligesom sidste år, er et hold af ledere fra de tre kredse, gået sammen om at arrangere den fedeste U2 sommerlejr for unge fra hele Danmark. Turen går selvfølgelig til Sverige, og man kan læse en preliminær indbydelse på O-service, hvor det også allerede nu er muligt at tilmelde sig.

Venner for livet og sjove orienteringsoplevelser

Ungdomskurser for børn og unge i alle aldre

Ungdomskurserne i Dansk Orienterings-Forbund er for børn og unge i alle aldre, der ha lyst til at blive bedre til orienteringsløb, sammen med andre på deres egen alder. På kurserne er der fokus på det sociale, mens børnene lærer mere om kort, kompas og terræn. Kurserne foregår i weekender i det tidlige forår og sene efterår, og i den første uge af sommerferien, er der et ugelangt kursus, hvor der er ekstra meget tid til at hygge med badeture, slikture og sjove lege.

U-kurserne arrangeres på kredsniveau, hvor der er en leder- og arrangørgruppe i hver kreds, for hver U-gruppe; U1 og U2. For de 17-20 årige, der hører under Juniorgruppen, er der et landsdækkende tilbud, hvor løbere fra alle kredse er afsted sammen. 

U1 kurser - Kurser for de yngste, mellem 11 og 13 år, men ofte er yngre søskende velkomne i følge med en forælder. Her har man alligevel ofte sine forældre med, der fungerer som ledere for de små. U1 kurser arrangeres på kredsniveau, med samling af løbere fra klubber i hhv. Sydkredsen, Nordkredsen og Østkredsen.

U2 kurser - Kurser for de lidt ældre børn, der ikke har noget problem med at være afsted uden deres forældre, i alderen 13-16 år. U2 kurser arrangeres på kredsniveau, med samling af løbere fra klubber i hhv. Sydkredsen, Nordkredsen og Østkredsen.

Juniorkurser - Kurser for de ældste ungdomsløbere, mellem 17 og 20 år, der udover at have en lyst til at dyrke orienteringsløb og blive bedre, også værdsætter det sociale i gruppen, der samler løbere fra hele landet på fælles ture i Danmark og udlandet. 

Kommende U-kurser

U1 sommerlejre

Hvert år tager ungdomsgrupperne på sommerlejr, og det gælder også for de yngste på 11-13 år. Forældre er velkomne som ledere på turene, hvor der maksimalt er 4 børn for hver voksen leder, der er med. 

Læs om turen i din kreds her:

U2 sommerlejr

Gruppen af dygtige ledere fra Sydkredsen, der sidste år tog Nordkredsen og Østkredsens løbere under deres vinger, og inviterede dem med på sommerlejr, gentager successen med en fælles sommerlejr for de 14-16 årige - igen med Sverige som destination.

Læs mere om den fælles U2 sommerlejr her:

Juniorsommerlejr

Juniorgruppen plejer at have fokus på sjov og spas, og fede svenske terræner, når de tager på sommerlejr, men man ved aldrig med dem. Det er dog sikkert at du skal sætte kryds i kalenderen 31. juli-6. august, hvis du vil med på en super fed Juniorsommerlejr.

Indtil da, kan du holde dig opdateret ved at blive medlem af juniorgruppens facebookgruppe:

Få en sjov og sund natur oplevelse

DOF's vision for Træning af Børn og Unge (TBU)

Børn og unge i Dansk Orientering skal opleve sjov og udfordrende orienteringstræning og stærke sociale miljøer. De skal opleve glæde gennem udvikling af færdigheder, naturoplevelser og bevægelse, så de bliver aktive i orienteringssporten for livet – som motionister, trænere, ledere, arrangører eller eliteløbere. 

Besøg Øvelseskataloget, hvor de mange øvelser til træning af børn og unges orienteringstekniske, fysiske og sportspsykologiske færdigheder løbende bliver lagt op:


TBU-konceptet

Bliv klogere på træning af børn og unge

Den grundlæggende tilgang i TBU-konceptet er, at børn og unge og deres behov skal være i centrum. Udgangspunktet for træningen, stævnerne og de sociale aktiviteter skal være, at de er til for løberne. TBU-konceptet er derfor bygget op om fem principper, der netop sætter børn og unges behov i centrum:

  • Børn og unges udvikling som orienteringsløbere foregår i et langsigtet perspektiv.
  • Børn og unges træning er tilpasset alders- og målgruppen.
  • Børn og unge træner og konkurrerer med jævnaldrende.
  • Børn og unge træner forskellige færdigheder specifikt, på de rigtige tidspunkter i deres udvikling.
  • Børn og unge deltager i stævner på lige vilkår og i konkurrenceformer, der er tilpasset aldersgruppen.

Derudover er der fem principper, der udstikker en retning for klubbens arbejde med træning af børn og unge. De fem principper kan ses som en ledestjerne for de klubber, der vil arbejde målrettet med at udvikle et stærkt børne- og ungdomsmiljø.

  • Klubben har et ugentligt træningstilbud, året rundt, målrettet børn og unge, ledet af uddannede børne- og ungdomstrænere.
  • Klubben udfordrer, giver ansvar og stiller krav til børn og unge i træningen, både sportsligt, organisatorisk og socialt.
  • Klubbens organisering omkring børne- og ungdomsmiljøet er afgørende for et velfungerende børne- og ungdomsarbejde.
  • Klubben sikrer, med en langsigtet strategi og gennem planlægning, kontinuitet i børne- og ungdomsarbejdet.
  • Klubben sørger for løbende medlemsudvikling og uddannelse af børne- og ungdomstrænere, og vidensdeling på tværs af klubber prioriteres højt.

TBU-konceptet er beskrevet med teori, anbefalinger og øvelser i bogen Træning af Børn og Unge orienteringsløbere. Målgruppen for bogen er trænere, klubledere og den reflekterede løber. Bogen findes her, hvor den både kan læses digitalt eller bestilles som fysisk eksemplar.

Har du spørgsmål til TBU, er du velkomne til at kontakte forbundets Børne- og Ungekonsulent Astrid Ank Jørgensen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.). 

Læs TBU-bogen online, her:

Bliv en del af et stærkt fælleskab

Find din lokale klub

Der er omkring 80 orienteringsklubber fordelt over hele landet, og langt de fleste tilbyder træninger, hvor du kan blive bedre til orienteringsløb.

Samtidig bliver du en del af hyggeligt klubliv og får mulighed for at deltage i konkurrenceløb over hele landet.

Find en klub er stedet, hvor du kan se, hvilke klubber der ligger i nærheden af dig og din familie.

Undervisning med bevægelse i centrum

Find vej i Skolen

Find vej i Skolen er Dansk Orienterings-Forbunds tilbud til skoler. Find vej i Skolen skal fremme elevernes interesse for sporten og samtidigt give lærerne de bedste muligheder for at gennemføre højkvalitets undervisning – både i idrætsundervisningen og når der skal bringes bevægelse ind i den fagfaglige undervisning.

Under Find vej i Skolen tilbydes blandt andet hjælp til tegning af skolekort, undervisningsmateriale og lærerkurser.

Du kan læse meget mere under Find vej i skolen.