Skip to main content
Foto: Kell Sønnichsen

Stævnekalenderen

Kom med ud til løb!

Stævnekalenderen er din oversigt over orienteringsløb og MTBO-løb, som du som medlem af en klub under Dansk Orienterings-Forbund kan deltage i. 

De såkaldte åbne løb, er kernen af orienteringssporten, og der hvor du bliver udfordret, mødes med dine venner og ser nye steder, rundt i hele Danmark. 

De danske mesterskaber i orienteringsløb afholdes i flere distancer, og alle medlemmer af en orienteringsklub under DOF kan melde sig til DM og deltage i deres respektive aldersklasse. Der findes forskellige sværhedsgrader under de fleste aldersklasser, så alle kan være med.

Der er også en turnering for klubhold kaldet Divisionsturneringen, hvor Danmarks bedste klub til sidst kåres ved DM for hold. 

Find Stævnekalenderen og en samlet liste kun med MTBO-løb herunder:


Tilmelding og betaling

Tilmelding til de fleste løb foregår via O-service, som er en online tilmeldings- og kalenderside kun for orienteringssporten. Du får adgang til O-service via din klub og klubadministrator.

Det koster en lille løbsafgift at deltage i løb. Hvad prisen er, fremgår ved tilmelding til det enkelte løb. Der er tilknyttet en 'løbskonto' til din personlige profil i O-service, hvor du kan se dine posteringer og din samlede saldo for året. 

Læs mere om O-service:

Resultater og rangliste

Alle resultater fra danske orienteringsstævner er samlet i O-result. Alle tiders resultater fra danske mesterskaber, er samlet her: Resultater fra danske mesterskaber

Den aktuelle stilling i de tre ranglister under Dansk Orienterings-Forbund finder du her: Ranglistestilling

Se oversigten over de aktuelle ranglisteløb og find mere information om seedning, pointgivning og præmier her:

Uddannelsessiderne

På Dansk Orienterings-Forbunds nye sider med uddannelse, kan du blive klogere på en lang række vigtige emner, og tilgå viden og inspiration, der kan gøre din hverdag i klubben, som frivillig og som udøver, nemmere og sjovere. 

Du kan se klip fra allerede afholdte webinarer og holde dig opdateret på kommende, og finde vejledninger i både banelægning og korttegning. 

Uddannelsessiderne er også fyldt med gode eksempler fra klubber. Besøg dem her:

Få alle de gode historier i medlemsmagasinet

Magasinet Orientering

Magasinet Orientering er Dansk Orienterings-Forbunds medlemsmagasin, der udkommer fire gange om året. 

Magasinet kan både læses online og i fysisk format, hvis man køber abonnement. 

Vil du læse magasinet på papir?

Bliv en del af et stærkt fælleskab

Find din lokale klub

Der er omkring 80 orienteringsklubber fordelt over hele landet, og langt de fleste tilbyder træninger, hvor du kan blive bedre til orienteringsløb.

Samtidig bliver du en del af hyggeligt klubliv og får mulighed for at deltage i konkurrenceløb over hele landet.

Find en klub er stedet, hvor du kan se, hvilke klubber der ligger i nærheden af dig og din familie.

Undervisning med bevægelse i centrum

Find vej i Skolen

Find vej i Skolen er Dansk Orienterings-Forbunds tilbud til skoler. Find vej i Skolen skal fremme elevernes interesse for sporten og samtidigt give lærerne de bedste muligheder for at gennemføre højkvalitets undervisning – både i idrætsundervisningen og når der skal bringes bevægelse ind i den fagfaglige undervisning.

Under Find vej i Skolen tilbydes blandt andet hjælp til tegning af skolekort, undervisningsmateriale og lærerkurser.

Du kan læse meget mere under Find vej i skolen.