Skip to main content

World Cup: Miri løb sig i top 20 på god dansk dag

| Nyheder 2019

Miri Thrane Ødum fortsatte de flotte takter fra gårsdagens mellemdistance og løb sig ind i top 20 på søndagens langdistance med jagtstart ved World Cuppen i Finland.

Hun startede i 24. position - 7.39 minutter efter den førende svensker Tove Alexandersson, men kunne løbe i mål som nummer 19, 7.05 efter Alexandersson, der holdt fast i sin føring hele vejen.

Undervejs var Miri en del af en hurtigt løbende gruppe på 6-8 løbere, der både holdt et højt tempo og hovedet koldt - og undgik fejl af betydning. Og da Miri formåede at løbe sig ind som en af de forreste i gruppen ved målstregen, blev det til en rigtig flot placering top 20-placering.

- Det var rigtig fedt at følge Miri i dag, for hun får det optimale ud af dagens langdistance. Det er meget opløftende og giver forhåbninger for fremtiden. Det er ikke hver dag, vi løber os i top 20 i World Cuppen, så der er grund til at være godt tilfreds, siger landstræner Kenneth Buch.

Og det var langt fra den eneste flotte danske præstation på langdistancen. Både Cecilie Klysner, Caroline Gjøtterup og Line Cederberg hentede placeringer på dagens knap ni kilometer lange bane.

- Når vi stiller til start i World Cuppen skal løberne være klar til at give alt, og det kunne jeg mærke, at de gjorde i dag. Over hele linjen løfter vi os et niveau fra i går, og det lover godt for de næste måneders forberedelse til VM i Norge, siger Kenneth Buch.

Hos herrerne blev Tue Lassen sendt afsted som nummer 30 og fulgte godt med resten af feltet på den første halvdel af banen, men valgte derefter at udgå.

- Vi havde aftalt, at Tue skulle gå all-in i dag og se hvor langt det kunne bære. Og i dag havde han ikke kræfterne til at følge med hele vejen, siger landstræner Kenneth Buch.

Emil Øbro løb sig imponerende 21 pladser op undervejs på herrernes 13,4 kilometer, hvor Björn Cederberg også kravlede opad i rækkerne.

- Emil løber en rigtig god langdistance i dag, og generelt gjorde alle vores løbere en god indsats i dag og viste flot kampånd. Der er sat noget i gang, fortæller en positiv landstræner.

Søren Bobach stillede helt efter planen ikke til start på dagens langdistance.

De to først startende løbere i henholdsvis dame- og herreklassen, Tove Alexandersson og Gustav Bergman, holdt fast i deres forspring og løb begge alene i mål til endnu en World Cup-sejr.

Tirsdag eftermiddag løbes den sidste World Cup-afdeling i denne omgang, når det gælder sprintstafetten midt i Helsinki. Her stiller Danmark med et hold bestående af Cecilie Klysner, Miri Thrane Ødum, Jakob Edsen og Emil Øbro.

Sprintstafetten begynder kl. 17 dansk tid og kan følges via IOF's tv-platform liveorienteering.com og på arrangørernes hjemmeside.

Resultater:
Kvinder:

1. Tove Alexandersson, Sverige 58.50 minutter
2. Marika Teini, Finland +1.30 min.
3. Kamilla Olaussen, Norge + 2.36 min.
19. Miri Thrane Ødum, Danmark +7.06 min.
42. Cecilie Friberg Klysner, Danmark +12.14 min.
62. Caroline Gjøtterup, Danmark +22.55 min.
71. Line Cederberg, Danmark +24.51 min.

Mænd:
1. Gustav Bergman, Sverige 72.19 minutter
2. Frederic Tranchand, Frankrig + 1.58 min.
3. Magne Daehli, Norge +2.04 min.
75. Emil Øbro, Danmark + 22.36 min.
84. Björn Cederberg, Danmark + 28.23 min.

Alle resultater og tracking fra i dag.

Arkivfoto: Kell Sønnichsen