Skip to main content

Danmarksmesterskaber i royale omgivelser

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Efter april måneds danske mesterskaber på ultra lang distance, skifter scenen i weekenden til den anden ende af spektret. Selvom der ikke er mange km fra Gribskov til Fredensborg, er det helt andre, men næppe mindre forventninger, de lidt over 400 deltagere har til weekendens danske mesterskaber i sprint i kongebyen Fredensborg. Byen har ikke tidligere været anvendt til sprintorientering, så der ligger to fine nye sprintkort fra Mads K. Larsens hånd og venter på deltagerne.

FIF Hillerød er atter på banen som rutineret arrangør, der borger for et arrangement af høj kvalitet. Lørdag eftermiddag afvikles det individuelle mesterskab, mens den efterhånden traditionelle sprintstafet afvikles søndag formiddag. Lørdag starter elite og ungdom fra kl. 14:00, mens deltagere i øvrige DM-klasser sendes af sted lidt over en time senere.

Hvem ved om der bliver en tur forbi de royale gemakker i Fredensborg Slot eller hvad banelæggerne Aage Damsgaard og Mads K. Larsen ellers har fundet på. Det er vi meget klogere på efter lørdagens løbet, der er 4. afdeling af seniorernes Trimtex Cup.

Senioreliten har som nævnt i denne nyhed forberedt sig med sprinttestløb på Knock Out formatet torsdag, så vi har en frisk status for, hvem der er favoritter i de to seniorklasser. Hos herrerne har Andreas Bock Bjørnsen (som på billedet er vist i køligere omgivelser ved Nordjysk 2-dages) vist forrygende form og fejet al modstand til side, men om det bliver rutinen i form af Jakob Ekhard Edsen eller ungdommens energi hos Oscar David Broman Jensen, der skal være førsteudfordrer, det må vi tage til Fredensborg lørdag for at se. De bedste herrer starter fra omkring kl. 14:40 og en halv time senere er det hele afgjort.

Dameklassen har fint besøg af den polske landsholdsstjerne, Alexandra Hornik, som starter først og dermed sætter en tid for de øvrige at stræbe efter. At dømme efter resultaterne torsdag, venter der et åbent opgør mellem et antal stærke danske sprintere, hvor Josefine Lind, Hedvig Valbjørn Gydesen og søstrene Ida og Malin Agervig Kristiansson skal kæmpe med hjemmehåbet Nicoline Friberg Klysner. Dameklassens peak periode ligger ligeledes fra kl. 14:40 og så frem til omkring kl. 15:00.

Mere information om DM-løbene, samt live resultater kan findes her.