Skip to main content

Find Vej Dagen var en stor succes flere steder

| Camilla Bevensee | Nyheder

Da der lørdag 27. april blev afholdt Find Vej Dagen 2024, Dansk Orienterings-Forbund og klubbernes årlige synligheds- og rekrutteringsdag, hele 23 steder i Danmark, var der god tilslutning af nye til de fleste arrangementer. Evalueringen af dagen blev afsluttet på et online møde tirsdag aften, hvor de fremmødte klubber havde mest at byde ind med under punktet 'Hvad virkede?'. 

"Vi havde rigtig mange, der havde opdaget arrangementet via den lokale avis, hvor vi havde indrykket en lille annonce," lød det fra en af de ansvarlige fra en af klubberne, der mente at de traditionelle medier var vejen frem i forhold til at gøre interesserede opmærksom på Find Vej Dagen-arrangementet lokalt. 

"De medier vi sendte noget til, bragte det ikke, men næsten alle der kom, sagde at de havde læst om vores aktivitet på Facebook," lød det fra en anden klub, der mente at Facebook-annoncering og formidling dog også kan være en vej til at få mange deltagere til Find Vej Dagen. 

Konklusionen fra ansvarlig i Dansk Orienterings-Forbund, Camilla Bevensee, er at både de sociale og traditionelle medier skal tages i brug.

"Det er jo begrænset hvor meget klubberne har overskud til, men nu mere de kommunikerer, deler og annoncerer, nu flere rammer de, og så er der større sandsynlighed for at der kommer mange ud forbi på dagen. Vi har prøvet at hjælpe klubberne rigtigt meget med promoveringen i år, og det har vi fået positiv feedback på, så det gør vi igen næste år," fortæller Camilla, der dog vil fokusere mere på forløbet efter Find Vej Dagen og de tilbud, klubben giver dem de er i kontakt med, så der er større chance for succes med reel rekruttering.

Stor succes hos OK Øst og Nordvest OK

Der kom flest deltagere ud til OK Øst Birkerøds arrangement i Rude Skov, hvor hele 50 nye og nysgerrig blev sendt i skoven. I den helt anden ende af landet, var der næsten lige så stor succes, med hele 47 fremmødte til Nordvest OK's arrangement i Vilsbøl. I Herning var der også mange glade nye i skoven, med 34 deltagere til Herning OK's arrangement. I alt blev mere end 400 interesserede sendt afsted med et kort i hånden til Find Vej Dagen og næste års kampagne er allerede i støbeskeen.

Find Vej Dagen 2025 afholdes lørdag 26. april 

Den sidste lørdag i april, tages igen næste år i brug til Find Vej Dagen, så sæt allerede nu kryds i kalenderen, så I kan være med ude i klubberne, og støtte op om den nationale kampagne, der skal gøre sporten mere synlig og lokke nye til. Allerede nu er de mange erfaringer fra årets kampagne ved at blive formuleret og samlet til en længere vejledning, der skal klæde klubberne på til en succesfuld dag næste år. 

Har man spørgsmål til årets kampagne, feedback eller andet, er man velkommen til at kontakte ansvarlig Camilla Bevensee på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.