Skip to main content

OK Pan Aarhus og Dansk Orienterings-Forbund søger ny træner til Elitecenter Aarhus' træningstilbud

| Camilla Bevensee | Nyheder

Dansk Orienterings-Forbunds Elitecenter blev oprettet i Aarhus i 2011, og har siden da fungeret som det centrale elitetræningsmiljø for orienteringsløbere i Danmark med udvikling af mange VM-medaljevindere.

Elitecenter Aarhus har fortsat et stærkt og attraktivt træningsmiljø med 15-20 landsholds- og eliteløbere tilknyttet.

Efter gensidigt ønske er DOF og OK Pan Aarhus nu gået sammen om at lave en ny aftale med Elite Sports Akademi Aarhus (ESAA) for det kommende skoleår, som gør at Elitecenter Aarhus fortsætter også i fremtiden. OK Pan Aarhus har tidligere primært været involveret i det morgentræningstilbud, der er for klubbens bedste ungdoms- og juniorløbere, men kommer nu også til at indgå som central part i driften og udviklingen af Elitecenter Aarhus for de bedste seniorer.

”Det er glædeligt for Dansk Orientering at OK Pan Aarhus ønsker at indgå mere i samarbejdet omkring Elitecenter Aarhus end det tidligere har været lagt op til. Vi har lavet en god fordeling hvor klubben tager det administrative og økonomiske ansvar, og hvor vi i landsholdsledelsen hjælper med at sikre det fortsat høje sportslige niveau og målrettethed mod internationale seniormesterskaber, samt Elitecenteret gode samarbejde med landsholdet og ESAA”, siger cheflandstræner Tue Lassen, der siden nytår har sørget for at der fortsat har været Elitecentertræning tirsdag og torsdag morgen, samt styrketræning med Team Danmark fysisk træner mandag og fredag morgen, indtil en ny løsning blev fundet.  

OK Pan Aarhus ser også gode perspektiver i at komme tættere på Elitecenterarbejdet, til gavn for hele talent- og elitetræningsmiljøet i Aarhus.

”Vi ser frem det endnu mere samarbejde. Det er naturligt for os at involvere os mere i arbejdet om at udvikle træningsmiljøet for de bedste i Aarhus, så Aarhus fortsætter med at være en attraktiv by at flytte til for unge orienteringsløbere”, siger formand Thomas Hornbæk og fortsætter. ”Som en fast del af det nye setup åbner OK Pan Aarhus op for at vores klubtræning kan blive endnu mere brugt af de løbere på Elitecenteret, som ikke løber for OK Pan Aarhus. Fremadrettet inkluderes specifikt medlemskab i OK Pan som en del af Elitecenterets tilbud, så de kan benytte de andre gode træningstilbud vi har. For OK Pan Aarhus har det været vigtigt at støtte op omkring såvel lokal forankring som det sociale for alle orienteringsløbere bosat i Aarhus. Vi håber derfor at se endnu flere af Elitecenterets løbere til klubtræning på Silistria – de er i hvert fald meget velkomne”.

Et af de første skridt i Elitecenterets nye setup er at der skal ansættes en ny Elitecentertræner pr. 1/8, som der kan læses mere om i følgende stillingsopslag. 

Stillingsopslag - EC Aarhus træner