Camilla Søgaard kører MTB VM på marathondistancen i Schweiz

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

DM XCM 2019 Camilla Søgaard

Camilla fra MTB DM XCM i maj (Foto: Arne Matthiesen)

Efter et MTBO VM i Viborg der endte med en sølv- og bronzemedalje til Camilla Søgaard, skal MTBO landsholdsstjernen for første gang prøve kræfter med VM i MTB på maratondistancen (MTB XCM). Hun vandt DM på distancen i maj i år, og det har nu givet hende mulighed for at prøve kræfter med de bedste i verden på denne MTB kongedistance.

Løbet finder sted i Grächen i Schweiz nu på søndag den 22. september hvor man må sige at en absolut værdig vinder skal findes. Der er lagt op til et løb på 69 km i flotte omgivelser med godt 2.700 højdemeter som skal forceres undervejs, så fysikken bliver helt afgørende. Løbet køres med en startsløjfe efterfuldt af én lang rundtur, der ender med at startsløjfen køres modsat inden mål. Se optaktsvideoen og bliv selv grebet af stemningen.

Camilla er en af 2 danske kvinder i et felt på 78 stærke ryttere fra 18 nationer. Hun har ikke på forhånd de store forventninger mht. placering, da det er hendes første store internationale XCM-løb, og hun ikke kender alle konkurrenternes niveau. Der er dog ingen tvivl om, at Camilla vil give den gas, og en af hendes styrker er, at hun kan bide sig fast og som få har kræfterne til bare at blive ved, selv når det bliver hårdt. Vi krydser fingre for et godt resultat.

Du kan finde startliste og resultater på UCI's hjemmeside.

og bl.a. ruten med ruteprofil på løbets hjemmeside.