Skip to main content

Maja Alm pryder forsiden af Orienteering World

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Det internationale Orienterings-Forbunds årsmagasin Orienteering World er netop udkommet i 2018-udgaven med et fantastisk billede af Maja Alm i aktion ved EM i Schweiz på forsiden. Sidste år prydede franske Thierry Gueorgieu forsiden, så traditionen med forsider med sportens største stjerner videreføres altså med 2018-udgaven. Du kan hente magasinet her.

Maja OW 2018

I Orienteering World er flere spændende artikler. På side 11 fortælles om den nye sprintdisciplin, Knock-Out sprinten, der anvendes for første gang ved et VM næste år, når Danmark er arrangør. På de efterfølgende sider, beskrives det nyeste tiltag ved TV-transmission af orienteringsløb: Det løbende kamera. En af eksperterne i at løbe med kameraet, svenske Carl Magnusson fortæller, hvordan han specialtræner op mod VM for at kunne være kameramand!

Det er i øvrigt ikke første gang, at Maja Alm optræder i magasinet. Da Maja blev kåret som "Orienteering athlete of the year" efter 2015-sæsonen, var der en lang artikel i 2015-udgaven om Maja. Du kan genlæse artiklen på side 39 i magasinet, som ligger her. I artiklen kan man blandt meget andet læse, at Maja ikke havde de største forhåbninger til skovdistancerne ved VM i 2016, mens hun vurderede at have bedre chancer i Estland i 2017. Når vi nu ved, at Maja efterfølgende vandt sølv på langdistancen i VM både i 2017 og 2018, får man et billede af Majas målrettede planlægning mod de store resultater.

Vender vi tilbage til 2019, så er Majas næste store mål VM i Cross i Aarhus sidst i marts måned og heller ikke her er det tilfældigt, hvordan Maja planlægger. I den foregående weekend deltog Maja i European Champion Clubs Cup - europamesterskabet i Cross for klubhold - ved Algarvekysten i Portugal og opnåede en fornem 4. plads i det stærke felt. Du kan se interviewet med Maja efter løbet her. Et interview, der når disse linjer skrives er set af mere end 7.500 personer.

Her i den efterfølgende uge er Maja sammen med resten af det danske orienteringslandshold på træningslejr i Alicante i Spanien. Og for blot en uge siden kunne Maja fejre afslutningen af sit tandlægestudie, mens hun sidst i februar tager på højdetræningslejr frem til få dage før VM Cross den 30. marts.