Skip to main content

AMOK byder på forårsorientering i hovedstaden

| Nyheder 2019

amokloeb1Når forårssolen for alvor tager fat og varmer Københavns fliser, asfalt og grønne områder op, vokser der samtidig et nyt tilbud om orientering op i hovedstaden.

Amager Orienteringsklub står bag en serie på fire byorienteringsløb, AMOK Metr-O Byorienteringsløb, der løbes på tirsdage i april og maj med start mellem kl. 18 og 19.

Deltagerne kan vælge mellem tre baner; 2, 4 eller 6 kilometer. Man må gerne følges ad og startstederne er med vilje lagt i umiddelbar nærhed af Metro- og togstationer.

- Vi kan se, at deltagerantallet til vores træningsløb stiger, når starten ligger tæt ved offentlig transport. Derfor har vi lagt alle fire starter tæt ved Metro og S-tog. Folk skal kunne komme hjem fra arbejde, og så være ved o-løbet en halv time senere. Derfor har vi spredt løbene ud i fire forskellige byområder, fortæller stævneleder Ernst Poulsen.

- Byen er fyldt med folk, der løber den samme kedelige tur rundt om søerne to gange om ugen. Det må være muligt at overbevise nogle af dem om, at de skal prøve noget sjovere. Det skal blot være nemt at komme til og noget de kan gøre sammen med en bekendt, fortsætter han.

Inspirationen til løbsserien kommer blandt andet fra kollegerne på den anden side af sundet, Malmö Orienteringsklubb, der i mere end 20 år har stået bag en løbsserie i Malmøs parker.

Samtidig viste serien af byorienteringsløb i hovedstadsområdet frem mod sidste sommers Veteran-VM, at man godt kan trække lokale ud at prøve kræfter med orienteringssporten, når man møder dem på hjemmebane.

- Vi satser rigtigt meget på at bruge Facebook som markedsføringskanal. Derfor har vi ret tidligt involveret DOF's ekspert i sociale medier, klubudviklingskonsulent Jakob Tolborg, så vi kan få folk til at følge løbene på Facebook og dele de fire begivenheder med deres venner og bekendte. Det er et knoklearbejde, men hvert eneste like tæller. Derudover har vi lavet et samarbejde med Metro-selskabet, der har lovet at omtale løbene - og i løbet af foråret forsøger vi at finde flere samarbejdspartnere, som vil hjælpe med omtale, siger Ernst Poulsen.

Amager OK har bevidst arbejdet på at minimere brugen af frivillige blandt klubbens medlemmer. Parkering foregår på byens P-pladser, i stedet for kiosk henvises der til de lokale butikker og kiosker, og omklædningsfaciliteter er med vilje også fravalgt.

- Ved sidste års Vinterlang havde vi atten medlemmer i sving for at lave et løb, hvor der kom ca. 100 deltagere. Så tungt behøver det ikke være. Når vi laver træningsløb, kan en mand betjene 40 løbere. Det må være muligt at lave løb, som ikke dræner klubben for arbejdskraft, siger stævnelederen, der regner med, at der være en god håndfuld AMOK-medlemmer til at hjælpe ved hvert løb.

Første løb i serien er d. 30. april med startsted ved DR Byens Metrostation og tilmelding til løbene foregår via AMOK’s egen tilmeldingsportal, som findes på stævnets hjemmeside.

Man kan også møde op på dagen og løbe med.

- Måske er det lidt ambitiøst, men det ville være fremragende, hvis vi kan tiltrække 100 begyndere og 100 erfarne løbere fire hverdagsaftener i træk. Det vil give en stemning af et fællesskab og noget sjovt, som kunne få folk til at komme igen flere år i træk og som kunne lokke nye folk til sporten. Vi har for pokker en halv million mennesker som kundegrundlag, slutter Ernst Poulsen.

Følg med på klubbens Facebookside.

amokloeb2

Foto: Ernst Poulsen