AmandaFW bredLandsholdet sluttede fire hæsblæsende World Cup-dage i Tjekkiet af med den individuelle sprint søndag eftermiddag. Amanda Falck Weber var ligesom de øvrige dage rigtig godt løbende i a-finalen, men et ærgerligt fejlklip betød at det ellers flotte forlæg endte med en diskvalifikation i stedet for en placering i top 10.

Sprinten i Mlada Boleslav blev løbet i et by- og parkområde i den gamle bydel, og det var lykkedes banelæggerne at stille løberne ganske mange vejvalgsudfordringer i løbet af de knap fire kilometer.

Amanda løb sig op undervejs på banen og lå med stræktider inde i top 20, da hun klippede forkert på 12. posten og stemplede én af posterne til b-finalen, der sad lidt højere oppe på en lang stentrappe. Rigtig ærgerligt for Amanda, der ellers løb en flot afslutning og kunne have endt i top 10 på dagens sprint.

Men samtidig var løbet endnu et bevis på at Amanda Falck Weber har løftet sit niveau her i efteråret.

- Det er rigtig positivt og flot, at Amanda kan løbe på det niveau igen - og næsten gentage en præstation, der minder om hendes tredjeplads ved Euromeeting for nogle uger siden. Og hun har jo faktisk også løbet på det i de seneste par dage. I dag var både svært og fysisk krævende, så det var imponerende, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Jakob Edsen løb med også i A-finalen, men havde ikke den bedste dag efter et intenst World Cup-forløb med mange konkurrencer på få dage.

- Løberne var trætte og især den hårde mellemdistance i går tærede på kræfterne, fortæller landstræneren.

Dagens sprint endte med to svenske vindere - Jonas Leandersson og så Tove Alexandersson, der udover dagens sejr også kunne fejre den samlede sejr i World Cuppen for femte år i træk.
Hos herrerne endte den samlede sejr hos Schweiz' Matthias Kyburz, der nu kan blære sig med tre World Cup-titler i træk - og fem i alt.

Med World Cup-finalen i Tjekkiet sluttede landsholdets sæson 2018 også - og løberne kan nu se frem mod næste år, der byder på det første rene skov-VM efter opdelingen af verdensmesterskaberne.

- Vi fik set at løberne var motiverede og har mod på mere. Vi fik samlet en masse erfaringer i Tjekkiet, som vi skal bygge videre på i de næste år og bruge frem mod VM i Trekantområdet i 2020, siger Torbjørn Gasbjerg.

Resultater og tracking

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF