Skip to main content

Gennembrud ved JEC af Malin Agervig Kristiansson - OPDATERET

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Sidste løb ved Junior European Cup - JEC - var søndagens langdistance i et åbent alpeterræn, der om noget stiller krav til fysikken. Løbet blev afholdt med samlet start. Og her var det en af debutanterne på det danske landshold, Malin Agervig Kristiansson, der imponerede stort ved at erobre syvendepladsen i D 18 blot 11 sekunder efter den finske vinder. Malin bor i Sverige, men har dansk mor og løber for OK Snab i Vejle. Det var et dramatisk løb med store skift i føringerne. Til sidst var det 8 løbere, der kæmpede om sejren og i det felt blev Malin altså nr. 7. Annika Gautschi Simonsen fik ikke en optimal start, men løb derefter helt forrygende og endte som nr. 11. Lotte Jauhojärvi Markussen blev nr. 22 og Alberte Kaae-Nielsen endte som en flot nr. 24.

Bemærk, at denne nyhed er en opdateret version af nyheden lagt op søndag, da arrangørerne justerede resultatlisten fra liveresultaterne, som nyheden søndag var baseret på til den endelige resultatliste, som denne opdaterede nyhed er baseret på.

Malin og Annika DM L

Malin nr. 2 fra venstre på dette billede fra HD 18 podiet ved DM Lang, hvor Annika Simonsen vandt D18.

Ida Øbro leverede et rigtigt flot udlæg i D 20 og var nr. 2 på første radio, men faldt tilbage til en placering omkring nr. 20 samtidig med at schweiziske Simona Aebersold lagde sig suverænt i spidsen. Senere i løbet blev Ida passeret af Agnes Nørgaard Kracht, som da lå nr. ca. 20. Mod slutningen løb begge danske piger fint og endte med Agnes som nr. 21og Ida som nr. 25. De løb begge ind på den suveræne vinder, Aebersold, på det sidste langstræk, hvor denne da også tog et noget alternativt vejvalg op ad stejle skilifter frem for at cruise ind til mål på en grusvej.

I H 20 lå Rasmus Møller Jess fint med omkring en 10. plads, men faldt siden længere tilbage i feltet. Til slut var det et benhårdt spirtopgør om at blive bedste dansker, hvor Lasse Fugmann Thamdrup som nr. 33 var lige foran Laurits Bidstrup Møller og Mikkel Lyskjær Jensen, der delte placeringen som nr. 34, som nr. 32, mens Lasse Falck Weber fulgte små tre minutter efter som nr. 40.

I H  18 var Mikkel Holm Nielsen bedst på en fin 16. plads mindre end 6 minutter efter den schweiziske vinder, mens  Morten Ørnhagen Jørgensen endte som nr. 40 og Elias Hinge Krogsgaard som nr. 42.

Junior European Cup i Schweiz er nu slut og dermed juniorlandsholdsæsonen for i år. Læsset med værdifuld erfaring tager juniorerne nu hjem og påbegynder planlægningen af sæsonen 2019, hvor det helt store mål bliver juniorverdensmesterskaberne, der afholdes omkring Silkeborg og Aarhus i juli måned.


Alle resultater fra JEC kan findes her