DSC 0038

 

 Cecilie Friberg Klysner - her ved VM i Estland - er blandt favoritterne

 OK Sorø  byder lørdag knap 700 deltagere velkommen til de danske mesterskaber på mellemdistance. Løbsområdet er Nykobbel - det vidtstrakte og kuperede skovområde, der ligger mellem Slagelse og Sorø. Det er det største arrangement, som klubben har påtaget sig i en årrække og man har virkeligt lagt sig i selen for at skabe et flot arrangement. Samtidig bliver DM afholdt fra samme stævneplads nord for landsbyen Rosted som den sagnomspundne stafet Midgaardsormen, så der er alle muligheder for at nyde det danske sommervejr på pladsen efter DM er afgjort.

DM-stævnet må undvære VM-stjernen Maja Alm og et par andre af medaljevinderne fra sommerens store præstationer ved VM og World Games, men der vil alligevel blive kamp til stregen, når de enkelte klasser skal afgøres. Løbet er samtidig en del af både seniorernes TRIMTEX Cup, juniorernes LØBEREN League og ungdomscuppen, så der er masser at løbe om.

I herreseniorklassen er der gode chancer for at se OK Øst Birkerød øverst på skamlen med VM-løberen Thor Nørskov og Marius Thrane Ødum, der er tilbage efter en lang fraværsperiode, som gode bud. Men landsholdsløberne Søren Schwartz fra FIF og Jakob Ekhard Edsen fra Aarhus 1900 er også etablerede bud på en topplacering. Og så skal man heller aldrig afskrive den tidligere landsholdsløber Rasmus Thrane Hansen fra Søllerød, der ligeledes har vist stigende formkurve gennem foråret efter en lang skadespause. De sidste herreseniorer starter omkring kl 15 og klassen ventes afgjort omkring kl. 15:45.

I damesenior starter VM- og World Games stjernen Cecilie Friberg Klysner, FIF, tidligt, så der kommer tidligt et bud på en vindertid. Cecilie erobrede en sensationel 4. plads på netop mellemdistance ved World Games i Polen i juli - i et terræn, som ike er helt ulig terrænet sydøst for Slagelse, så med en tilsvarende præstation er det svært at se hvem der skal kunne true Cecilie. Men ellers er VM-landsholdskollegerne Amanda Falck Weber, Caroline Gjøtterup og Miri Thrane Ødum fine bud på topplaceringer. Sidst startende Emma Klingenberg med en enestående række af danske mesterskabstitler bag sig, skal man heller aldrig afskrive. Emma starter 15:02 og denne klasse ventes afgjort kort efter kl. 15:30.

Herrejunior samler et historisk højt antal på 40 deltagere og juniorlandsholdsløberen Carl Emil Schøier Kovsted fra THOK går først i skoven kl. 13:15, så der får vi ligeledes et tidligt bud på en vindertid. Men ellers har landsholdskollegerne fra Junior VM Laurits Bidstrup Møller, Andreas Bock Bjørnsen, Mikkel Lyskjær og Lasse Fugmann Thamdrup, de bedste muligheder for at omsætte sene starttider i gevinst. Også her er der nogle, man ikke må affskrive, Malt(h)erne fra FIF - Poulsen og Kjær Hemmingsen lykkedes ikke med Junior VM udtagelsen og har helt sikkert lyst til at vise, at det var en fejl. Med sidste start kl. 14:33 skulle det være muligt at lykønske vinderen omkring kl. 15:00.

I damejunior er det største danske navn ved Junior VM i Finland, Josefine Lind fra OK Gorm, ikke at finde på startlisten men med de fantastiske danske resultater på mellemdistancen uden for Tampere midt i juli måned in mente, skal vi nok alligevel få et spændende opgør blandt de hele 22 deltagere. Et bud på mindst en medalje til Tisvilde Hegn OK giver næppe  mange penge retur fra bookmakerne. Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht leverede flot i Finland og deler favoritollen med Annika Simonsen FIF og Lise Termansen, OK HTF som outsidere. Agnes starter som den sidste 13:12, så omkring kl. 13:40 skulle spændingen være udløst i klassen.

Der har periodevis været udfordringer med at komme til startlisterne via DOFs hjemmeside, men ved at gå ind via OK Sorøs hjemmeside her, skulle der ikke være problemer. 

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF