Tina Haarup nordisk mester

| Administrator | Nyheder 2004

Mandag til onsdag har der været Nordisk Mesterskab i Biathlon (orienteringsløb og skydning) i Finland. De danske resultater var blandede.

Ved de Nordiske Mesterskaber i biathlon, som består af punktorientering, normalt orienteringsløb samt skydning, erobrede Danmark et enkelt nordisk mesterskab. Det var Tina Haarup, der vandt på den klassiske distance tirsdag. Med en rigtig god punktorientering, et godt løb samt en acceptabel skydning formåede hun at vinde i tiden 1.54.33 - blot 43 sekunder foran nummer 2.
Hos herrerne blev Thomas Jensen nummer 8, et kvarter efter vinderen, Mikki Hölsö fra værtslandet, Finland - i øvrigt den eneste finske vinder!
Generelt var det skydningen, der voldte danskerne flest problemer og størst tidstab (man får 2 strafmin. pr. forbier). Så der er noget at arbejde med inden EM i Letland til efteråret og næste års NM, der skal afholdes i Danmark.
Som trøst fik danskerne oprejsning ved at vinde fodboldturneringen, bl.a. ved at sætte svenskerne på plads med 8-1.