Skip to main content

To verdensmestre løber i Holstebro

| Administrator | Nyheder 2004

Tre dages landskamp i orienteringsløb med Holstebro som centrum

To svenske verdensmestre og andre topløbere er på banen, når Holstebro Orienteringsklub i aften åbner op for den nordiske orienteringslandskamp, Nordic Meeting, med et sprint-konkurrence på kasernen i Holstebro.
Det er juniorverdensmesteren på kortdistance, Erik Andersson og Camilla Berglund, der i sidste uge vandt studenter-VM i Tjekkiet på mellem-distance. I samme konkurrence i Tjekkiet blev danske Christian Hansen fra Farum OK sølvvinder på sprint, og han er også med til start i aften, hvor Danmark møder Norge, Sverige og Finland. Det er en B-landskamp, men her er der altså også plads til verdensmestre.
Der er 57 deltagere i landskampen, og sprint-konkurrencen arrangeres på et helt nyt orienteringskort over kasernen og en lille skovpart udenfor.
Kortet er tegnet specielt til landskampen af Thomas Skouenborg. Han kan desværre ikke selv overvære resultatet, da han først søndag kommer hjem fra en ungdomslejr i Sverige.
Sprint-konkurrencen er meget intens. Herrebanen er kun 3,0 km og damebanen 2,6 km. Startintervallet er kun 1 minut og derfor er hele konkurrencen afviklet på under en time. Dysten speakes og kan opleves fra kasernens stadion, hvor der både er start og mål.
Landskampen fortsætter i weekenden med mellem-distance lørdag og klassisk søndag - begge afviklet i Stråsø/Sdr. Vosborg.
Også banelægningen lørdag og søndag er lagt i hænderne på Thomas Skouenborg, der fik ekstra sved på panden og måtte ændre banelægningen, da der udbrød en voldsom brand i området 21. maj. Men heldigvis var det kun den nordlige del af reservatet, der udbrændte og Thomas Skouenborg løste problemet ved at flytte tre poster.

Der er publikumsløb lørdag og søndag med start 15 min. efter sidste start i landskampen.

http://www.holstebro-ok.dk