Sprint: Anne bedste dansker på 14. plads

| Administrator | Nyheder 2007

Ingen af de 4 danske sprintere gik som ønsket i top 10. Claus Bloch var bedste herre med 20. plads

Dagens vinder hos herrerne blev franske Thierry Gueorgiou i tiden 14.44.0 min, hvilket var 9 tiendedele foran Matthias Merz, Schweiz og hele 19,6 sekunder foran svenske Martin Johansson, som totredjedele inde i løbet var 15 sek. foran Thierry.

Igen i dag var det fysikken som drillede de danske herreløbere, men af lidt forskellige grunde. Mikkel Lund, som tidligere har vist, at han i topform er kandidat til podiet, måtte i dag nøjes med en skuffende 37. plads i tiden 17.21.1 min. Mikkel har som så mange løbere og ledere i denne uge haft maveproblemer de sidste to dage og havde ingen energi til at kæmpe på dagens meget bakkede bane.

Christian Nielsen havde også problemer med formen. Han er ligeledes skuffet over sin 25. plads: "I ugen op til dagens finale har jeg haft flere gode træninger, hvor jeg var i stand til at holde gashåndtaget trykket i bund, men i dag manglede jeg det sidste gear". Christian løb i tiden 16.03.3 min.

Både Christian Nielsen og Claus Bloch har siden sidste år været igennem en længere skadesperiode og derfor var forventningerne i dag også mere afdæmpede set i forhold til Claus' bronzemedalje sidste år. Claus' egen målsætning for i dag var en plads i top 20, hvilket lige netop lykkedes med en tid på 15.54.6 min.

Hos kvinderne var alt tilbage ved det gamle, da Simone Niggli-Luder vandt sin 12. individuelle guldmedalje i overbevisende stil i tiden 12:06,9. Sølvet gik til Minna Kauppi, som løb på 12:26,6 og bronzen til en ny stjerne på orienteringshimlen Lena Eliasson fra Sverige som løb i tiden 12:46,4

Anne Konring-Olesen, som sidste år tog en top 9 placering på hjemmebanen i Danmark måtte i dag nøjes med 14. pladsen i tiden 13:47,8. Landstræner Jakob Ødum kalder det et ikke godkendt løb af Anne, da hun har og havde kapacitet til mere i dag på trods af det hårde program hun har været igennem i VM ugen. Anne var heller ikke selv tilfreds. På publikumsposten var hun kun 3 sek. langsommere end bronzevinderen og det var et enkelt større bom på sidste sløjfe som kostede en plads i top 10 og den podieplacering som absolut var inden for rækkevidde. Men det er netop sprintens væsen. Der er ikke råd til fejl!

Jeg vil overlade det til landstræneren og sportschefen at konkludere på det samlede danske resultat.