Danmark har gode chancer for at vinde den samlede Sprintstafet World Cup

VM 2014 var på mange måder historisk for dansk orientering. Med 6 medaljer satte landsholdet nye standarder for danske præstationer internationalt. Det er derfor et meget optimistisk landshold der torsdag d. 2/10 rejser til de afsluttende World Cup løb i Schweiziske Liestal. Specielle forventninger er der til mix-sprintstafetten, hvor Danmark pt. fører den samlede World Cup. Bliver holdet nr. 2 i den afsluttende stafet, er den samlede sejr med sikkerhed dansk.

Det bliver et mindre dansk hold der deltager i den afsluttende World Cup, bl.a. fordi deltagelse i den sidste afdeling er begrænset. Det er kun de 40 bedst placerede herrer og damer i den samlede World Cup stilling der får lov at starte.
Selv om det er et lille hold, vil holdet både have gode chancer for flotte præstationer både i stafet og på de individuelle konkurrencer. De største forventninger er til de danske piger, der igennem lang tid har været med i kampen om topplaceringerne på alle distancer. Emma Klingenberg, Faaborg OK, Ida Bobach, OK Pan Aarhus og Maja Alm, OK HTF Haderslev vil gøre alt for at repetere nogle af sæsonen toppræstationer. Ligeledes er der også mulighed for flotte danske præstationer på herresiden med bl.a. verdensmester Søren Bobach, OK Pan Aarhus i spidsen.
World Cup finalen giver også comeback til Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, der pga. skader har været forhindret i EM og VM deltagelse i hele 2014. Skaderne er nu væk, og formen lovende, derfor får han nu muligheden for at vise sit meget høje niveau fra 2013, bl.a. på mix-sprintstafetten og mellemdistancen.

Den afsluttende World Cup runde betår af 3 konkurrencer, og i sidste afdeling starter kun de 40 bedst placerede løbere i den samlede World Cup.

Konkurrenceprogrammet for weekenden er følgende:
Fredag d. 3/10:\tMix-sprintstafet
Lørdag d. 4/10: Mellemdistance
Søndag d. 5/10: Sprintdistance

World Cup holdet er:
Damer:
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Herrer:
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Søren Schwarz Sørensen, FIF Hillerød Orientering
Tue Lassen, Faaborg OK

Stafetholdene er:
Emma Klingenberg, Maja Alm, Søren Bobach og Tue Lassen
Ida Bobach, Stine Bagger Hagner, Rasmus Thrane Hansen og Søren Schwartz Sørensen.

Evt. spørgsmål i forbindelse med udtagelsen bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73

http://www.ol-weltcup.ch/en/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF