Skip to main content

Seniorlandsholdet 2016 er udtaget

| Administrator | Nyheder 2015

Magnus Dewett ny i elitegruppen

2015 var endnu et fantastisk år for dansk orientering med hele 4 VM guld som kronen på værket. For første gang nogensinde var Danmark derfor bedste nation til VM, og derfor venter der en stor opgave forude for næste års landsholdsgruppe. Første store opgave bliver EM i Tjekkiet i maj, inden fokus rettes 100% mod VM i slutningen af august i Sverige.

Verdensklassegruppen 2016 er uændret og består igen af 5 løbere med de individuelle verdensmestre Ida Bobach, OK Pan Aarhus og Maja Alm, OK HTF Haderslev i spidsen. De fem verdensmestre suppleres af yderligere 6 løbere, der alle arbejder målrettet mod fremtidig succes.

Ny mand på seniorlandsholdet i 2016 er Magnus Dewett, OK Snab, der igennem flere år har vist lovende takter på juniorlandsholdet og nu får mulighed for at fortsætte udviklingen som en del af seniorlandsholdet.

Christian Bobach, Silkeborg OK, har efter længere tids skadeproblemer valgt at indstille sin elitekarriere og udtræder derfor af landsholdsgruppen. Landsholdet ønsker ham held og lykke fremover.

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, har i 2015 vist landsholdsniveau. Miri har dog valgt at bo i Göteborg, og der er ikke indgået en aftale mellem Miri og landsholdsledelsen om tilknytning til Elitecenter Orientering, og derfor kan Miri i henhold til retningslinjerne for Tilknytning til Elitecenter Orientering, der ligger på Eliteudvalgets informationsside, ikke være med i en landsholdsgruppe. Det skal understreges, at Miri er velkommen på åbne landsholdssamlinger og naturligvis stadig har mulighed for at kvalificere sig til internationale mesterskaber i 2016 på linje med øvrige løbere såvel i som udenfor landsholdsgrupperne.

Verdensklassegruppen
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan, Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Tue Lassen, Faaborg OK

Elitegruppen
Andreas Boesen, OK Roskilde
Magnus Dewett, OK Snab
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering

U23 gruppen
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød

Eventuelle kommentarer bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..