Skip to main content

Juniorlandsholdet i Gøteborg

| Administrator | Nyheder 2015

Påske-konkurrencesamling med finnerne

Fra Juniorlandstræner Jeppe Ruud er følgende rapport modtaget:
"Juniorlandsholdet på samling med det finske juniorlandshold

Påskesamlingen var i år henlagt til Göteborg.

Et område juniorlandsholdet ofte har været på samling i, men i år var ambitionsniveauet til indholdet øget i forhold til tidligere år.

Jeppe Ruud og Emil Thorsen havde allieret sig med det finske juniorlandshold for at få sparring på den gennemførte træning og for at få gang i vidensdeling mellem nationerne, både på løber- og trænerplan.

Det sociale aspekt var også højt prioriteret da nationerne boede sammen, og gennemførte samtlige træninger i fællesskab.

Samlingen blev indledt med en dansk/finsk speeddating og ”råbeleg”, hvorefter den mere seriøse del blev indledt med en kortdistance som dannede grundlag for en jagtstart på en lidt forlænget mellemdistance dagen efter.

Temaet for årets påskesamling var konkurrenceforberedelse og simulering af mesterskaber. Der var derfor skruet på alle knapper for at gøre konkurrencesituationerne så mesterskabsspecifikke som muligt. Startlister, prestart, startbåse og SportIdent-stativer på posterne. Derudover var der livetracking fra TracTrac på løberne på alle konkurrencer. Göteborgs o-gymnasium deltog ligeledes i jagtstarten sammen med enkelte finske seniorlandsholdsløbere.

Efterfølgende blev GPS-sporene fra de finske og danske løbere grundigt analyseret til aftenernes tekniske gennemgange.

Som afslutning på samlingen blev der løbet en langdistance i det lækre og krævende Labacka terræn på hhv. 9,2 og 7,5 km for herrer og damer.

På de 3 konkurrencer blev der ført et pointsystem så en samlet vinder kunne findes.

Herrernes top-3 blev Olli Ojanaho, Aleksi Niemi og Arto Talvinen mens damernes top-3 bestod af Miri Thrane Ødum, Niina Hulkkonen og Josefine Lind. De blev alle præmieret med effekter fra lokale IFK Göteborg.

Jeppe Ruud og Emil Thorsen var enige om at det var en meget vellykket samling, og nye aftaler om samarbejde med de finske trænere Antti Örn og Markus Lindeqvist er allerede lavet.

Der er meget vi kan lære af finnerne. Deres organisation minder på mange måder om det danske, med elitecentre der danner rammerne om den daglige træning.

De danske løbere fik oplevet et finsk juniorlandshold der træner enormt hårdt, og flere af de danske løbere benyttede muligheden for at være med på morgenjoggeturen der er fast indslag på det finske hold.

Med som hjælpetrænere på turen var Masha Semak, Søren Skaarup Larsen, Anders Bank Silkjær og Helle Holm Clausen. Maden blev lavet af Maja Bramming og Anne-Ditte Termannsen.

Ud over den faste gruppe i juniorlandsholdet, deltog som wildcards; Line Cederberg, Mathilde Kracht og Björn Cederberg alle fra Tisvilde Hegn OK, Rasmus Møller Jess, OK Roskilde og Mikkel Kaae-Nilsen, Søllerød OK."