Skip to main content

Pressemeddelelse

| Nyheder 2020

Lars Lindstrøm og Dansk Orienterings-Forbund har indgået forlig, og den verserende sag mellem parterne er afsluttet.

Det er et stærkt ønske fra begge parter at komme videre, samt at sikre sammenhold og arbejdsglæde i forbundet, så medlemmer og løbere i fællesskab kan have fokus på de kommende års store sportslige begivenheder.

Forliget indebærer dels beklagelser fra begge parter omkring sagens omstændigheder, og dels et for begge parter tilfredsstillende forlig.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Lars Lindstrøm har været ansat som juniorlandstræner, talentudviklingstræner, landstræner og senest som sportschef i forbundet. I årene, hvor Lars havde ansvaret for landsholdet, er der vundet 21 medaljer, og han har været den drivende kraft bag etableringen af det internationalt førende træningsmiljø Elitecenter Orientering i Aarhus.

”Jeg har haft en fantastisk tid som ansat i forbundet – jeg har på rejsen mødt en masse passionerede og gode mennesker, og det har været et privilegium at arbejde intenst med orienteringsløb. Jeg blev ansat til at skabe resultater for Danmark og få skabt en stærk elitekultur, og det har været styrende for mit arbejde. Det har krævet en stor indsats og meget af alle, og jeg er ærgerlig og ked af, hvis det undervejs har været til gene for nogen – det har på ingen måde været min hensigt.”

I bakspejlet erkender begge parter, at der skulle være brugt mere tid og energi på at skabe tydeligere rammer om elitevirksomheden og på at løse uenigheder og uklarheder hen ad vejen.

Lars har bidraget med en stor faglig viden og indsigt i eliteidræt og skabt markante resultater i en epoke, som vil blive husket med stolthed af alle i dansk orientering.

Såvel hovedbestyrelsen som Lars Lindstrøm ser nu frem mod verdensmesterskaberne i Danmark om to år. ”Jeg glæder mig til at følge VM fra stævnepladsen – min passion for orienteringsløb og eliteidræt er intakt, og jeg håber inderligt at løberne præsterer på højeste niveau,” siger Lars Lindstrøm.

Hovedbestyrelsen vil i løbet af efteråret igangsætte en proces, hvor eliteorganisationen, mål og midler skal defineres på ny.

"Vi skal tage et nyt vejvalg - og nu skal vi som bestyrelse tænke os grundigt om og inddrage alle gode kræfter, inden vi fastlægger en ny retning. Vi har dygtige løbere, der træner hårdt frem mod VM 2022 i Trekantområdet - og de skal selvfølgelig have de bedst mulige rammer for deres virke,” siger Torben Seir, Næstformand, Hovedbestyrelsen DOF.