Skip to main content

Stærkt felt løber om DM-guld i Nordsjælland i weekenden

| Nyheder 2020

2019 DMMellem Skammel2Det har varet alt for længe – men i den kommende weekend er der endelig mulighed for at gennemføre årets første danmarksmesterskaber. Lørdag gælder det DM Mellem, som Tisvilde Hegn OK arrangerer i Aggebo-Græsted Hegn, mens DM Sprint løbes dagen efter ca. 20 kilometer længere mod syd i Hillerød Øst med FIF ved arrangør-roret.

Sprinten lå oprindeligt i Aalborg OK’s hænder med løbsdato i slutningen af maj, men den endte med at blive flyttet på grund af coronapandemien og de deraf følgende restriktioner.

Coronapandemien sætter fortsat sit aftryk på vores idræt og i særdeleshed DM-stævnerne, der er påvirket på flere måder.

Lørdagens DM Mellem afvikles i to halvdele – så de ældste klasser sendes afsted om formiddagen, hvorefter skoven og målområdet tømmes fuldstændigt for løbere, inden de yngre klasser sendes afsted. Læs mere på DM Mellems hjemmeside.

Ved søndagens sprint har arrangørerne indført et loft på 475 deltagere, og starttiderne er spredt ud over fem timer. Ligesom ved lørdagens DM Mellem sendes de ældste klasser afsted om formiddagen, mens D/H 12 – D/H 40 først skal i ilden om eftermiddagen.

Der kommer heller ikke til at være klubtelte, fysisk resultatformidling eller medaljeoverrækkelse som vi kender det. Læs mere på DM Sprints hjemmeside og på stævnets Facebookside.

Stærkt DM-felt
Trods restriktioner og begrænsninger er der al mulig grund til at glæde sig til weekenden.

Det bliver nemlig første mulighed i knap et år for at følge eliteløberne til en større konkurrence – og tilmeldingerne tyder på, at der er spændende opgør i vente begge dage. Da vi ikke kan samles på stævnepladserne, haves ikke speakning, men begge dage sendes live til Youtube fra seniorkonkurrencerne. Lørdag med start på sendingen ca. kl. 14:45 og søndag ca. kl. 14:15. Links til de to produktioner, samt til onlineresultater fra alle klasser, vil kunne findes på de to stævners hjemmeside.

I D21 er den syvdobbelte verdensmester Maja Alm, OK H.T.F. og Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering på startstregen til både Mellem og Sprint. Og da landsholdet tidligere på måneden var samlet i Norge, viste de to flot form ved at løbe de hurtigste tider af alle i en afdeling af den norske Sprintliga - se evt. mere her.

En lang række af landsholdskollegerne trækker også i DM-tøjet – deriblandt Josefine Lind, OK Gorm, Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK og de tre førsteårs-seniorer Ida Agervig Kristiansson, OK Snab, Agnes Nørgaard Kracht og Ida Øbro, THOK.

I H21 har den regerende mellemdistance-danmarksmester Tue Lassen skiftet rollen som landsholdsløber ud med landstrænerposten og er rykket op i H35, hvilket åbner kampen om DM-guldmedaljerne.

Startlisterne til mellemdistancen lørdag tæller navne som Jakob Edsen, Aarhus 1900 og Emil Øbro og Björn Cederberg fra Tisvilde Hegn OK. Sidste års sølvvinder på Mellem Eskil Schøning er også med igen, ligesom norske Emil Ahlbäck (begge OK Pan Aarhus) sikkert også vil forsøge at snuppe endnu en DM-medalje til samlingen.

2020 DMMellem Staevneplads

 

Gavekort fra Trimtex og Løberen
Normalt ville vi også nærme os de afgørende afdelinger i de to ranglister, Trimtex Senior Cup og Løberen League, men med de mange aflysninger i foråret er ranglisterne som vi kender dem også aflyst.

Men der bliver alligevel gavekort at løbe om – for Trimtex og Løberen holder fast i at uddele gavekort til nr. 1, 2 og 3 i hhv. senior- og juniorklasserne.

Foto: DM Mellem-podiet i 2019 - Thomas Greve Jensen
Foto 2: Målpladsen for DM Mellem venter på deltagerne – Helge Lang Pedersen