Skip to main content

Landsholdsgruppernes efterår 2020 - konkurrencer og udtagelseskriterier

| Nyheder 2020

JRA08910

Seniorlandsholdskonkurrencer
Covid-19 har efterladt en international sæson næsten uden internationale mesterskaber. Som udgangspunkt var det tanken at Euromeeting både skulle være en læringsarena for hele landsholdet og en brik i den specifikke forberedelse mod VM 2021, og ikke en direkte præstationsarena. På grund af situationen vi er kommet i, opjusterer vi nu Euromeeting til også at være et prioriteret mesterskab og en præstationsarena.

Løbere i landsholdsgrupperne (Verdensklasse-, Elite- og Udviklingsgruppe) vil stadigvæk være forhåndsudtaget, men de skal være i en træningstilstand, hvor deltagelse i konkurrencerne giver mening (de kan deltage fuldt ud i minimum 2 af 4 konkurrencer).

Derudover åbner vi op for en supplerende udtagelse, hvor løbere uden for landsholdsgrupper med ambitioner om VM 2021 og som opfylder kvalitetskriterierne, kan udtages til Euromeeting med fuld egenbetaling.

Udtagelseskriterier og oversigt over økonomi kan findes her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information

Ungdoms- og juniorlandsholdskonkurrencer
Ud over Euromeeting står EYOC også på den internationale kalender for ungdoms- og juniormesterskaber. EYOC er stadigvæk primært en udviklingsarena, men erstatter på mange måder JWOC, som er udgået af årets program.

Arrangørerne har også lagt en D/H20 klasse ind, som indgår som Junior-EM (EJOC). Udtagelseskriterier kan findes her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information 

Vi gør også opmærksom på at fremtiden stadigvæk er usikker, og at der helt op til mesterskaberne kan forekomme ændringer i oplæg og deltagelse.

Vi er klar over, at der er kommet deltagerbegrænsning ved DM sprint, som figurerer i udtagelseskriterierne. Manglende deltagelse i DM sprint diskvalificerer ikke en løber i udtagelser til EYOC, EJOC og Euromeeting, men i dette tilfælde vil vi naturligt nok kun kunne vurdere præstationer ved DM mellem og DM lang.

Vi gør også opmærksom på at præstationer i DM’er, EYOC, EJOC og Euromeeting kan komme i betragtning, når landsholdsgrupperne (ikke U-18) for 2021 skal udtages. Da 2020 har været begrænset af få internationale konkurrencer til dette formål, er det naturligt at disse konkurrencer bliver en vigtig del af vurderingsgrundlaget.

Kenneth Buch, Cheflandstræner