Skip to main content

DM Mellem og DM Sprint afvikles i august i Nordsjælland

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2020

Efter et forår i Corona-krisens tegn er der nu et lys i mørket for konkurrencehungrende orienteringsløbere. Med de nye retningslinjer fra Stævne- og reglementsudvalget og sundhedsmyndighederne, planlægges der med en reel DM-weekend i Nordsjælland i sidste weekend af august måned med alle DM-klasser.

DMUL 2019 JUN

Snart skal vi juble over DM-medaljer igen (arkivfoto)

 Det har længe været planlagt, at Tisvilde Hegn OK skulle afholde DM Mellem i Aggebo Græsted Hegn lørdag den 29. august, mens det også har stået klart et stykke tid, at Midgårdsormen var aflyst. Da der jo heller ikke var DM Sprint i foråret, og den oprindelige arrangør, Aalborg OK, ikke havde mulighed for at finde en ny dato, er FIF Hillerød sprunget til og arrangerer nu DM Sprint i det østlige Hillerød søndag den 30. august - altså dagen efter DM Mellem. Tim Falck Weber lægger baner til DM Mellem og Mads K. Larsen til DM Sprint.

"Vi havde jo et nyt kort og et spændende område klar, da testløbsweekenden i starten af juni jo ikke blev til noget", fortæller stævneleder John Søndergaard fra FIF Hillerød. "Så da vi havde læst de nye retningslinjer, tænkte vi, at det skal prøves. Vi ved jo fra vores egne løbere, hvor meget de savner at komme ud og konkurrere igen, så selvom det ikke bliver et normalt stævne, så glæder vi os til at se løberne igen sidst i august."

Og normale DM-stævner er der i skrivende stund heller ikke meget, der tyder på, at det bliver. Arrangørerne planlægger efter, at afvikle løbene indenfor de rammer, som til den tid vil være gældende med hensyn til hvor mange deltagere der må være. Det kan derfor blive nødvendigt at dele såvel DM Mellem som DM Sprint op i mindre stævner for yngre og et for de lidt ældre - som arrangeres tidsmæssigt forskudt. 

De to stævner vil koordinere start- og målprocedurer, samt hvordan man lever op til retningslinjerne for stævneoverholdelse, således at deltagerne de to dage vil møde nogenlunde den samme fremgangsmåde. "Vi er rigtigt kede af, at vi ikke ser ud til at kunne  have en normal stævneplads med den sædvanlige gode stemning", fortæller stævneleder fra DM Mellem Svend Mortensen, "Men vi vil inden for rammerne skabe et så godt stævne som muligt - og så må vi håbe deltagerne kan have noget at det sædvanlige fællesskab, når de efterfølgende sammenligner vejvalg online." Som det fremgår bliver serviceniveauet noget lavere end normalt, eksempelvis er der ikke kiosk, børnebaner og væske ved de to stævner. Begge dage kan man tilmelde sig åbne baner før  løbet, men ikke på selve løbsdagen.

En af konsekvenserne af de nye retningslinjer er, at man som deltager skal forlade stævnet så snart alle løbere i bilen er i mål, så en normal præmieoverrækkelse kan desværre ikke afholdes. Deltagerne vil blive hyldet online og så håber arrangørerne på at kunne finde en senere lejlighed at uddele medaljer. Under alle omstændigheder, glæder arrangørerne sig til at tage imod deltagerne sidst i august.

Indbydelsen til DM Mellem ligger her og indbydelsen til DM sprint ligger her.  Begge indbydelser kan blive opdateret løbende som situationen udvikler sig. Alle deltagere opfordres  derfor til løbende at orientere sig på stævnernes hjemmesider.