Skip to main content

Nye roller i Eliteorganisationen

| Nyheder 2020

bobslide

Dansk Orienterings-Forbunds ledelse har siden december arbejdet på at sammensætte en sportslig ledelse omkring landsholdet, der kan sikre løberne de bedst mulige forhold frem mod sommerens VM på hjemmebane.

Nu er brikkerne faldet på plads og herunder er de ændringer og justeringer beskrevet, der vil gælde for resten af 2020 – dvs. til efter både verdensmesterskaberne i Trekantområdet og senere EM i Estland.

DOF har indgået en fratrædelsesaftale med landstræner Torbjørn Gasbjerg. Torbjørn har været ansat i DOF siden 2011 i rollen elitecentertræner, assisterende landstræner og de seneste fire år som landstræner, og han har spillet en meget stor rolle i landsholdets flotte præstationer og medaljer i de seneste år.

Anders Hav Bachhausen er ny sportschef på halv tid og får det overordnede ansvar for DOF’s eliteafdeling. Han tager sig af blandt andet repræsentation og arbejdet med samarbejdspartnere. Anders vil fortsætte sit arbejde med TBU som Børn og Unge-konsulent i forbundet på halv tid. Desuden er det aftalt med Jess Rasmussen, Viborg OK, at han giver en hånd med i Eliteorganisationen.

Der er sammensat et landstrænerteam bestående af fem landstrænere:

Kenneth Buch bliver i den nye konstruktion cheftræner og får dermed det overordnede sportslige ansvar. Kenneth vil desuden stå for samtlige udtagelser.

Tue Lassen indstiller sin lange karriere som aktiv landsholdsløber. Han bliver ny landstræner med ansvaret for løberne i Verdensklassegruppen og forberedelserne til sommerens VM. Han får også ansvaret for den daglige træning i DOF's Elitecenter i Aarhus. Der er tale om en halvtidsstilling, så Tue også kan fortsætte som TBU-konsulent på halv tid som hidtil.

Rasmus Folino bliver ansvarlig for turene til EYOC, Junior-VM og Universitets-VM og for samlingerne med Elite- og Udviklingsgruppen. Som talentansvarlig står han også i spidsen for DOF’s talentudviklingsarbejde i tæt samarbejde med talentcentrene.

Jeppe Ruud bliver overordnet Elitecenteransvarlig og står for at gennemføre opfølgning med løberne i Elitegruppen. Han skal samtidig gennemføre de VM-forberende samlinger og  får desuden en rolle i at promovere elitecenteret og landsholdets aktiviteter.

Astrid Ank Jørgensen vil fortsat have ansvar for U18-gruppen.

I løbet af ugen vil udtagelseskriterier og anden information blive lagt op på DOF’s hjemmeside under landshold. Løbere, der vil tages i betragtning til at repræsentere landsholdet i 2020, skal orientere sig i det materiale.

Dansk Orienterings-Forbund ønsker i øvrigt ved en passende anledning at markere afslutningen på Tue Lassens meget flotte landsholdskarriere.

Spørgsmål kan rettes til direktør Kenneth Majkjær Mikkelsen på mobil 5186 6071 eller HB-medlem Claus Poulsen på mobil 2139 8730.