Skip to main content

MTBO Landsholdets syd-samling

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2020

Barcelona Med ryggen til

I uge 9 var MTBO Landsholdet (Senior og Junior) på den årlige vinter-træningslejr under sydlige himmelstrøg. Som altid var denne uge, hvor der som regel kan trænes under lidt varmere forhold end herhjemme, ventet med længsel og måske endnu mere i år hvor vinteren pga. det meget våde vejr og dertilhørende mudder i skovene, har føltes ekstra lang og sur.

Som de seneste mange år var kompasset indstillet mod Gran Canaria. Her er der mulighed for masser af højdemeter i sol og 20-25 graders varme. For mange af rytterne er vejnettet desuden efterhånden særdeles velkendt, og det er derfor nemt at planlægge ruter der matcher de ønskede antal stigningsmeter og timer som der skal trænes på en given dag. På denne træningssamling køres der på racercykel i stedet for MTB, da fokus er på masser af timer og masser af højdemeter i lange seje træk. Træning i bakket terræn giver altid masser af styrke i benene, og er endvidere yderst relevant da både årets EM og VM går i områder, hvor der i hvert fald på nogle af distancerne kan forventes masser af stigning.

Som nogen måske har læst på DOF’s Facebook side, skulle det dog vise sig at alting ikke altid går som planlagt. MTBO Landsholdet kom simpelthen aldrig frem til Gran Canaria. Uheldigvis blev de kanariske øer lige netop på afrejse-dagen ramt af sandstorm i en kaliber der ikke var set i årevis. Lufthavnene blev lukket og flere hundrede fly blev aflyst. Landsholdsrytterne skulle mellemlande i Barcelona og kom aldrig længere. Flyselskabet kunne først om-booke til lørdagen efter (der var rigtig mange mennesker der skulle om-bookes), så holdet blev i stedet indkvarteret på hotel midt i Barcelona centrum med fuld forplejning på flyselskabets regning i 6 nætter fra søndag til lørdag.

Så stod man der og gode råd var dyre! Men midt i alt elendigheden smilede heldet alligevel lidt. Det lykkedes holdlederen at opspore en lille cykeludlejningsbutik 500 meter fra hotellet. Butikken havde lige præcis nok cykler til hele holdet, og oven i købet i de rigtige størrelser efter lidt tilpasning. Men så var butikken også tømt! Med google-maps og lidt tips samt ruteforslag fra cykelbutiksejeren, lykkedes det landstræneren at få lagt nogle ganske fine træningsruter ad de mindre veje ude i bakkerne omkring Barcelona. Så selvom det blev et helt andet sted, 5 dage i stedet for 6 dage, færre højdemeter, kortere stigninger og 10 grader køligere end forventet (dog stadig temmelig meget bedre end de 0-5 grader og regn som ugen bød på i Danmark), så fik MTBO Landsholdet en udmærket træningsuge ud af det.

Barcelona Holdbillede

Landstræneren med hele holdet

Landstræner Allan Jensen havde i ugens løb krydret træningerne med lidt forskellige momenter. Blandt andet indlagte 15 minutters intervaller (ofte kørt på stigningerne) og omvendt jagtstart på en 4 km lang opkørsel. Ved sidstnævnte blev det forsøgt planlagt så alle ryttere skulle være i mål samtidigt på toppen. Det lykkedes dog ikke helt, men alle fik i hvert fald givet den gas. Og stigningen var ikke lang og stejl nok til at den sidst-startende holdleder på e-cykel kunne nå at hente landsholdsrytterne.

De 5 dage fra mandag til fredag bød på hhv. 4½, 5½, 6 og 8½ timer på cyklen samt en hviledag på dag 4 med kun 2 timer i sadlen. Den sidste lange dag blev det til hele 2600 højdemeter, hvilket er tæt på at være lige så mange som der sædvanligvis bliver kørt på Gran Canaria. Alt i alt blev det derfor trods alt en udbytterig træningsuge.

Havde det stået til flyselskabet, var landsholdet fløjet fra Barcelona til Gran Canaria lørdag morgen. Men da søndag var hjemrejsedag, virkede det lettere tåbeligt at flyve til Gran Canaria for en enkelt overnatning. Så i stedet blev det besluttet at købe nye flybilletter direkte hjem fra Barcelona og således vende snuderne hjem en dag før beregnet.

Forude venter sæsonstart med den årlige MTBO Camp i Nordsjælland i april og senere EM i Portugal i Maj. Lad os håbe at den alternative træningslejr i Barcelona har været med til at lægge grundlaget for gode resultater i 2020.