Skip to main content

Bogen "Træning af børn og unge orienteringsløbere" kan nu bestilles og læses online

| Anders Bachhausen | Nyheder 2019

Omslag billede

Et stort og vigtig arbejde for dansk orientering er nu afsluttet. Bogen Træning af børn og unge orienteringsløbere er i gang med at blive produceret, og kan bestilles allerede nu. Det er den oplagte julegave til klubtræneren og o-entusiasten.

Bogen understøtter Dansk Orienterings-Forbunds mission for børn og unge, som er:

Børn og unge i dansk orientering skal opleve sjov og udfordrende orienteringstræning og stærke sociale miljøer; de skal opleve glæde gennem udvikling af færdigheder, så de (for)bliver aktive orienteringsløbere for livet - som motionister, trænere, ledere, arrangører og/eller eliteløbere.

Bogens indhold og anbefalinger bygger på nyeste viden og erfaringer om orienteringsløb og træning af børn og unge. Bogens indhold skal danne grundlag for, hvordan træning og aktiviteter for børn og unge i klubber, TCer, kredsungdomskurser og forbundet skal formes i fremtiden. Den bruges også som grundmateriale på træneruddannelserne og indholdet kan bruges som udgangspunkt for en udviklingsproces omkring klubbens børne- og ungdomsarbejde.

I Træning af børn og unge orienteringsløbere beskrives børn og unges udvikling som orienteringsløbere fra 4-årsalderen og til og med junioralderen. I bogen beskrives bl.a. 41 fysiske og motoriske færdigheder, 41 o-tekniske færdigheder og 16 mentale færdigheder, som løberne skal træne i løbet af deres udvikling. I bogen bliver børne- og ungdomstræning beskrevet ud fra et helhedsperspektiv.

Bogen har 8 kapitler:

  1. Børn og unge orienteringsløberes udvikling – et overblik
  2. Børn og unges motivation for orientering
  3. Fysisk og motorisk udvikling og træning
  4. O-teknisk udvikling og træning
  5. Sportspsykologisk udvikling og træning
  6. Træningsplanlægning
  7. Trænerrollen og træningsmiljøet
  8. Klubbens organisering

Bogen findes både i tryk og kan læses online. Den trykte udgave er klar til udsendelse ca. 1/12 2019.

Den trykte version af bogen koster 349,00 kr. og kan bestilles ved at skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og betale via mobilepay via linket her

Den digitale version kan læses gratis via linket her 

Stort tak til bogens forfattere og andre bidragsydere.

/redaktørerne: Anders Hav Bachhausen og Tue Lassen.