Skip to main content

Nikoline Splittorff cyklede mere junior-guld hjem

| Nyheder 2019

2019 MTBO JUEM Nikoline

MTBO-landsholdet fulgte flot op på torsdagens medaljeregn med yderligere to medaljer på fredagens langdistance ved Junior- og Ungdoms-EM i Tyskland.

Nikoline Splittorff var ligesom i går i en klasse for sig og vandt D20-klassen mere lidt mere end tre minutter, mens Noah Tristan Hoffmann igen var skarp og snuppede bronzemedaljen i H17.

Samtidig kørte Cæcilie Christoffersen en flot podieplads hjem i seniorernes World Cup, der køres sideløbende med europamesterskaberne.

D20
Nikoline Splittorff har mindst ét ekstra gear at trække på i forhold til resten af D20-feltet. Det stod klart efter langdistancen, som ikke var helt uden fejl fra den senere europamester.

Et stresset forløb efter starten og en fejl ved arenapassagen, hvor Nikoline kørte for langt af et ensrettet stykke gjorde nemlig ikke mere skade end at hun var lidt mere end tre minutter hurtigere end den nærmeste modstander - Saara Ylihietanen fra Finland.

Også Birka Øhlenschlæger Nielsen havde en rigtig god dag på de 17,5 kilometer langdistance med 510 meters stigning undervejs. Hun blev nummer syv - og havde kun to sekunder op til en podieplads.

- Det gik godt, men var også et af de hårdeste løb, jeg har kørt. Jeg havde godt styr på det derude, og tog nogle okay vejvalg. Jeg kunne selvfølgelig godt have fundet de to sekunder undervejs, men jeg er rigtig godt tilfreds, sagde Birka efter dagens løb.

H17
På første halvdel af H17-banen var det svært at se, at Noah Tristan Hoffmann skulle ende med endnu en EM-medalje om halsen efter gårsdagens sølv. En stribe fejl betød, at kostbare minutter forsvandt i skoven. Men ved arenapassagen lagde Noah taktikken om og satsede i stedet på at stoppe op ved posterne og lægge en skarp plan. Det betød, at han kravlede op på resultatlisten og endte med en flot tredjeplads.

- Det gør, at jeg tager rigtig gode vejvalg og kunne køre stærkt på mine stræk og henter mange minutter på mine konkurrenter, sagde han bagefter.

H20
Situationen var nærmest omvendt for Thomas Steinthal i H20, der havde kurs mod guldet på langt størstedelen af banen. Men med to kilometer til stregen ramte han en sten og punkterede - og valgte derfor at løbe hjem.

Det kostede selvsagt både tid og placeringer, så Thomas endte på femtepladsen. Gårdagens bronzevinder, Mikkel Brunstedt Nørgaard, blev nummer syv.

D21
Dagens langdistance var også seniorernes første konkurrence i Tyskland, hvor de kører de sidste World Cup-løb i sæsonen. Og her lykkedes det for Cæcilie Christoffersen at køre sin første internationale podieplacering hjem efter den barske langdistance, hvor hun blev nummer seks.

- Det gik faktisk ud over al forventning. Jeg fik taget nogle gode vejvalg på langstrækkene og fik stoppet og fuldført en plan. Mange af nedkørslerne var ekstremt kolde og lange, så det var lige før, at man glædede sig til at køre opad igen og få varmen i kroppen.

- Jeg kan ikke lade være med at smile. Jeg er rigtig glad for det, fortæller hun.

Britiske Emily Benham Kvåle kørte med sejren hos kvinderne, mens østrigeren Andreas Waldmann var hurtigste mand.

I morgen gælder det stafetten, hvor de danske juniorryttere slog deres høje niveau fast for to måneder siden med guld og bronze til henholdsvis damer og herrer ved junior-VM i Danmark.

Herreholdet i morgen er identisk med bronzevinderne fra Finderup - Noah Tristan Hoffmann, Mikkel Brunstedt Nørgaard og Thomas Steinthal, mens Birka Øhlenschlæger Nielsen, Annika Henriksen og Nikoline Splittorff kører juniordamernes stafet.

Resultater og tracking fra i dag, samt link til lørdagens stafet findes her.