Skip to main content

MTBO-landsholdet kørte fire medaljer hjem på førstedagen i Tyskland

| Nyheder 2019

2019 MTBOJUVM Mellem

MTBO-landsholdet fik en rasende flot start på Junior- og Ungdoms-EM i Tyskland, der her på førstedagen bød på mellemdistance.

Den tredobbelte juniorverdensmester Nikoline Splittorff fortsatte den gode stil fra hjemmebane-VM i juli og august og blev junioreuropamester.

Og resten af landsholdet var nærmest lige i hælene på hende: Thomas Steinthal og Mikkel Brunstedt Nørgaard fik sølv og bronze i H20 med bare tre sekunder i mellem sig, og i H17 kørte Noah Tristan Hoffmann en flot sølvmedalje hjem.

I D20 fik Annika Henriksen også sit internationale gennembrud med en fjerdeplads.

Dagens mellemdistance gav en lille forsmag på de tyske bakker og et område, der har været ramt af kraftig regn og derfor bød på masser af mudrede stiforløb - selv om rytterne fik lov til at køre i tørvejr i dag.

Mellemdistancen havde også en særlig indlagt sløjfe i en MTB/Motocross-park med omkring 10 poster i et lille område med væltede betonrør og sten, hvor der blev kørt på 1:2500 m. kort.

D20
Hverken mudder eller parkområde lod dog til at genere Nikoline Splittorff, der både havde hurtigste mellemtid på vej ind i området, der lå umiddelbart efter post 1 - og derefter bare øgede sit forspring hele banen igennem.

I mål lød tidsforskellen på klare 40 sekunder til portugiseren Marisa Costra på andenpladsen, mens Annika Henriksen på fjerdepladsen var 2.50 minutter efter Nikoline.

Mens det var ventet, at Nikoline Splittorff skulle spille en hovedrolle i kampen om guldet efter sit flotte VM, var det overraskende på den absolut positive måde, at Annika Henriksen kørte sin første internationale podieplads hjem.

Hun var også en del af guldholdet på VM-stafetten og har siden verdensmesterskaberne trænet masser af bakkeintervaller, som tydeligvis har været det helt rigtige at satse på .

- Jeg lavede ikke rigtig nogen fejl. Orienteringen sad bare og jeg havde masser af overskud på bakkerne, og jeg synes, at det var fedt. Jeg har kæmpet hele året med at få det hele bygget op igen efter en skade, så det var fedt at se, at det lykkedes, fortalte Annika efter løbet.

H20
I H20 kørte de danske medaljevindere, Thomas Steinthal og Mikkel Brunstedt Nørgaard især stærkt og skarpt med de rigtige vejvalg på den sidste halvdel af banen, hvor de kørte hurtigere end de andre medaljekandidater.

Tjekken Jan Hasek kunne de dog ikke nå - han vandt med knap et minut.

- Det var som jeg havde ventet: Ikke vanvittigt svært, men det handle mere om at styre cyklen gennem det mudrede terræn - og holde motivationen højt, selv om man ikke rigtig kom nogle vegne, sagde Thomas Steinthal,

For Mikkel Brunstedt Nørgaard var dagens medalje den første individuelle ved et internationalt juniormesterskab.

H17
Noah Tristan Hoffmann havde heller ikke prøvet at få individuelt mesterskabsmetal om halsen før i dag, hvor han efter et fejlfrit løb kunne glæde sig over sølvet i H17. Dagens franske vinder, Armel Berthaud, var helt suveræn og uden for Noahs rækkevidde - i mål lød forspringet på knap to minutter.

- Det gik helt perfekt. Jeg er rigtig glad for sølvmedaljen. Det var mit mål at køre et fejlfrit løb, fordi det kunne tage mig langt. Så jeg kørte med fokus på orienteringen og chancede ikke for meget, sagde han efter løbet.

Mellemdistancen var også første disciplin i Masters VM - WMMTBOC - hvor danskerne traditionen tro satte sig tungt på en lang række medaljer.

Få et overblik over resultater, tracking mm. lige her:

Rytterne skal allerede i pedalerne igen i morgen, hvor der venter en barsk langdistance med flere højdemeter end i dag. Her træder seniorrytterne også ind i festen og kører den første af tre World Cup-afdelinger i Tyskland.

Her er Cæcilie Christoffersen alene om at repræsentere Danmark.