Skip to main content

Landsholdet sætter kurs mod hjemmebane-VM i 2020 ved World Cup-løb i Schweiz

| Nyheder 2019

CecilieKlysner1Landsholdet sætter nu for alvor kursen mod VM på hjemmebane i Danmark i juli næste år, når 10 løbere i weekenden deltager i tre World Cup-løb i Schweiz.

World Cup-programmet lyder på mellemdistance fredag, mens der lørdag og søndag skal løbes henholdsvis knock-out sprint og individuel sprint – discipliner, der begge er på programmet ved næste års første, rene sprint-VM i Danmark.

- Det bliver første skridt på rejsen mod VM i Danmark. Nu sker skiftet fra skov og over til sprint, og det glæder vi os meget til. Det bliver første status på hvor vi står, og hvad vi skal arbejde med frem mod VM, siger sportschef Lars Lindstrøm.

Landholdsløber Cecilie Klysner viste ved det netop overståede VM i Norge, at hun er kommet stærkt tilbage efter et længere skadesforløb, og blev nummer 10 på den krævende mellemdistance.

Og derfor er hun fuld af motivation, nu hvor sigtekornet bliver stillet ind på at præstere bedst muligt ved næste års VM.

- Det bliver fedt at komme ud og konkurrere på sprintdistancer igen og se, hvor jeg starter og har mit udgangspunkt. Og jeg glæder mig rigtig meget til at prøve knock-out sprint-formatet, som er nyt for mig, siger Cecilie Klysner, der tre gange har været med til at løbe en international mesterskabsmedalje hjem til Danmark i sprintstafet.

Den danske trup består både af løbere som Cecilie Klysner og Jakob Edsen med flere mesterskaber bag sig og så tre debutanter: Josefine Lind, Laurits Bidstrup Møller og Rasmus Møller Jess, der alle får debut på seniorlandsholdet.

- Siden vi kom hjem fra VM i Norge i august har jeg kunnet mærke en fantastisk energi på landsholdet, så jeg er ret spændt på at se om løberne har rykket sig. For jeg tror, der er nogle, der har rykket sig en del, siger Lars Lindstrøm.

Årets næstsidste World Cup-runde løbes omkring byen Laufen i det nordvestlige Schweiz. Mellemdistancen er – som så ofte i Schweiz – ganske kuperet med mellem 200 og 300 højdemeter for både damer og herrer.

Omvendt bliver det langt mere hurtigt og fladt i byterræn i weekenden. Lørdag morgen tager løberne hul på en lang dag med knock-out sprint, der er fordelt på kvalifikation, kvartfinale, semifinale og finale sidst på eftermiddagen, inden den individuelle sprint slutter World Cup-runden af søndag eftermiddag.

Den syvdobbelte verdensmester Maja Alm døjer med en irriteret sene og er derfor blevet hjemme fra World Cuppen for at give den ro.

World Cup-rundens første konkurrence mellemdistancen begynder fredag formiddag omkring kl. 10.

Program:
Fredag 27.09 – Mellemdistance
Lørdag 28.09 – Knock-Out Sprint
Søndag 29.09 – Sprint, individuel

TV-produktion:
World Cup-løbene sendes live af YLE, Finland og schweiziske SRF, ligesom det kan følges på det internationale orienteringsforbund IOF’s livekanal.

World Cup-arrangørens hjemmeside.

Den danske trup til World Cup-runden i Schweiz:
Damer:
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering
Josefine Lind, OK Gorm Jelling
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Nicoline Klysner, FIF Hillerød Orientering

Herrer:
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde

Foto: Kell Sønnichsen