Bronze til Søren Ødum på JEC sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Søren Thrane Ødum løb en flot bronze i hus til JEC sprint. Billedet er fra Junior-VM i sommers.

Søren Thrane Ødum sikrede sig selv og Danmark en bronzemedalje på første dagen af de Europæiske Juniormesterskaber (JEC).

Med et fantastisk løb på dagens sprint - hvor han blot var 13 sekunder efter sølvmedaljøren fra junior-verdensmesterskaberne i Danmark, Samuel Pihlstrøm, sikrede han sig en delt tredjeplads i H18 - og dermed indfrielse af halvdelen af de danske mål til JEC.

Efter konkurrencen udtalte Søren: "Det var en svær bane med mange svære beslutninger på grund af opstillede hegn. Jeg får taget næsten alle de rigtige beslutninger, men også nogle enkelte forkerte. Alt i alt er jeg dog rigtig godt tilfreds med resultatet". Og det har han rigtig god grund til at være for sprint er ikke engang den disciplin Søren plejer at gøre det bedst på. Så det bliver spændende at se, om han kan holde det høje niveau på lang og stafet også.

Inden konkurrencerne udtalte juniorlandstræner Rasmus Folino: "Vi har en mavefornemmelse der siger os, at vi har chancer for at klare os rigtig godt i alle fire klasser. Om det kan række til en medalje er svart at sige." Men det kunne det. Foreløbig til én.

Men det var tæt på at blive til flere, for danskerne klarede sig rigtig godt over en meget bred kam. Det er super opmuntrende at se, at der er så bred en top i den danske junior-elite. Og det taler rigtig godt ind i den anden danske målsætning. Til Junior-VM blev de 5. bedste nation. Målet til JEC er at blive endnu bedre. Men det kræver, at der er tre løbere i hver klasse, der gør det rigtig godt alle tre dage. Og det var der foreløbig i dag.

Vi fik hele tre danskere på podiet (top 6) på dagens sprint. Hedvig Gydesen blev nr. 5 i D18, Søren Thrane Ødum nr. 3 i H18 og Agnes Nørgård Kracht blev nr. 5 i D20. Foto: Malthe Poulsen

Tre i top 14 i H18
Ud over Sørens flotte 3. plads imponerede Jonas Gabs Rasmussen med en 8. plads i samme klasse - blot 16 sekunder efter Søren. Jacob Steinthal fuldendte den flotte danske holdpræstation i klassen ved at slutte som nr. 14. De øvrige tre danskere Linus Agervig Kristiansson, Jeppe Edvardsen og Theis Munktved blev nr. henholdsvis 24, 28 og 38 i det 79 mand store felt. Så det var en gennemført flot dansk dag i H18.

Femteplads til Hedvig i D18
I D18 var Hedvig Valbjørn Gydesen også med helt fremme. Hun sluttede på en flot 5. plads, 29 sekunder efter den britiske vinder Megan Keith, der har en junior-VM stafetguld på sit CV. Også her havde vi tre løbere med helt fremme. Mathilde Smedegaard Madsen blev nr. 12 og Malin Agervig Kristiansson blev nr. 16. De øvrige to danskere Alberte Kaae-Nielsen og Camille Marie Næstoft Juhl løb også fornuftige løb og sluttede som nr. henholdsvis 39 og 42.

Lige ved og næsten for Agnes i D20
I D20 lå Agnes Nørgård Kracht til en bronzemedalje to minutter før mål. Men på de sidste tre poster havde hun ikke sekunderne på sin side og mistede ca. 10 sekunder til to hurtige schweizere, så hun sluttede på en flot 5. plads - 29 sekunder efter juniorverdensmesteren på sprint Eline Gemperle, og blot 8 sekunder fra bronzemedaljen.

Også i D20 blev en super præstation suppleret med flere rigtig flotte præstationer. I D18 var alle seks piger således i top 27! Ida Øbro, der ellers har døjet med småskader frem mod JEC, blev næstbedste dansker i D20 med en 14. plads godt ½ minut efter Agnes. Ida Agervig Kristiansson blev nr. 17, Annika Simonsen nr. 19 og Lise Termansen og Lotte Jauhojärvi Markussen delte placeringen som nr. 27 - hvilket de i øvrigt gjorde med to andre piger. Så det var tæt..

Ærgerlig fejl af Andreas i H20
Den eneste klasse hvor danskerne ikke var med helt fremme var i H20. Andreas Bock Bjørnsen kom ellers i mål i 7. bedste tid - 10 sekunder fra en bronze, men han overså en post lige efter publikumspassagen - en fejl ikke færre end otte løbere i H20 begik - heriblandt også Mikkel Lyskjær. Så der er nogle løbere der har revanche til gode på langdistancen i morgen.

I stedet blev Mikkel Holm Jensen bedste dansker på en placering som nr. 23 - 1:43 minutter efter den norske sølvmedaljør på lang fra junior-VM Elias Jonsson. Malthe Poulsen var yderligere 12 sekunder efter på en 30. plads mens Mads Møller Skaug blev nr. 34 og Johan Halkjær Dupont blev nr. 50.

Langdistance i morgen
JEC fortsætter med langdistance lørdag. Banerne er ikke så lange - til gengæld er der masser af højdemeter. H20 skal således løbe 8,77 km med 520 meters stigning, H18 skal løbe 8,06 km med 455 meters stigning, D20 skal løbe 6,57 km med 310 meters stigning, mens D18 skal ud på 6,10 km med 275 meters stigning.

Der er liveresultater her: https://www.helga-o.com/webres/index.php?year=0&country=FRA - og ellers er arrangørernes hjemmeside en fin indgangsvinkel til mere information: http://jec2019.fr/.

Det danske JEC hold lagde rigtig flot ud på sprinten at satte et markant aftryk på konkurrencen. Her er det taget i den varme franske sol inden konkurrencerne. Foto: Jeppe Ruud