Skip to main content

Veteran-VM: Kurt Dose gjorde det igen

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Af Thomas Jensen - med enkelte tilføjelser fra redaktøren

Kurt Dose levede til fulde op til favoritværdigheden og vandt med knusende sikkerhed endnu en guldmedalje i H 90 på dagens mellemdistance. Som det også var tilfældet på kvalifikationen, startede han sidst ud, overhalede alle sine konkurrence og kom i ensom majestæt i mål som verdensmester. Hans marginal ned til svenske Rune Isakson på sølvpladsen blev på 3:43 minutter. 

WMOC 2019 Kurt Dose Mellem

Guld- og sølvmedaljevinderne i H 90 hyggesnakker inden start - og Kurt Dose puster ud efter målgang. Foto: GMC, Køge OK

En sølv og to bronze

Det blev til yderligere tre danske medaljer. Denne artikels forfatter løb et af sine teknisk bedst gennemførte løb nogensinde. Det rakte til en sølvmedalje i H45 et lille minut efter en meget stærkt løbende Mantus Rimkus fra Litauen. 

WMOC 2019 Janne Thomas

Janne Brunstedt - her på sejrsskamlem ved DM 2018 - og dagens sølvvinder Thomas Jensen samme sted fra.

I H80 løb Knud Sørensen et super flot løb, og sikrede en af to bronzemedaljer til Danmark. Den anden sørgede Janne Brunstedt for. Janne blev i første omgang disket pga af en systemfejl. Selvom han vidste, at han havde alle de rigtige poster, var det med lidt bæven han i går ventede flere timer på, at det også blev officielt på resultatlisten. Men Janne lod sig ikke gå på, og løb en flot bronze i hus. 

 Flere gode danske resultater

Der var en del op- og nedture i den danske lejr. En af opturene var Mette Filskov. Hun løb et teknisk super godt løb, men manglede godt 30 sekunder for at tage en medalje. Det blev dog til en flot 4. plads. Palle Bay startede tidligt i H85, og så længe ud til at kunne kæmpe med om medaljerne. Men til sidst måtte han ‘nøjes med en flot 5. plads.

Inge Jørgensen var så uheldig at få en fibersprængning i læggen på kvalifikationen i går. Hun kunne derfor ikke løbe på fuld kraft i dag. Men hun kunne løbe - og det var hun rigtig glad for. En Inge Jørgensen på nedsat kraft var stadig nok til en meget imponerende 5. plads. 

Ud over disse topplaceringer blev det til en enkelt top 10 mere til Danmark, da Flemming Nørgaard blev nr 9 i H75

De to heatvindere fra kvalifikationen i H65 Keld Johnsen og Leif E Larsen havde begge en decideret off dag og endte langt nede. Michael Sørensen fik en forstrækning i baglåret i går, og den afholdt ham fra at kunne give fuld gas, så han endte også usædvanligt langt nede i rækkerne.

Resultaterne kan som altid ses på stævnets hjemmeside her, og hvis du er interesseret i at se banerne findes de på o-track

I morgen er der hviledag ved Veteran-VM før den afsluttende finale på lang distance på fredag.