Skip to main content

Junior-VM: Overbevisende danske præstationer

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

De danske juniorer leverede imponerende resultater ved dagens kvalifikationsløb på Mellem distance i Gjern Bakker. Hvis deltagerne skulle have været i tvivl om, at der ligger en smuk lyngbakke ved navn Troldhøj i den sydvestlige del af bakkerne, så er de det ikke længere, da banelægger Kent Lodberg havde valgt at lade dem cruise grundigt rundt i området før de med et par få relativt enkle stræk kom ind til den smukt beliggende målplads, som også anvendes i morgen, når det er den nordlige del af Gjern Bakker, som venter løberne.

JWOC 2019 MQ Ida Ø

Ida Øbro på vej mod andenpladsen i heatet

Det blev til et antal knusende sikre danske kvalifikationer, Ida Øbro og Agnes Kracht var skarpheden selv og erobrede begge en andenplads i deres heat, mens Søren Thrane Ødum tog en imponerende heatsejr mere end et minut foran nummer to. Det burde betyde, at han i morgen starter i pole position - altså sidst af samtlige deltagere.

JWOC 2019 MQ Søren TØ

Søren Thrane Ødum giver den gas i indløbet

Andreas Bock Bjørnsen var lige så skarp, da han erobrede andenpladsen i sit heat kun overgået af dette junior-VMs store stjerne Aston Key fra Australien. Der var flere fine danske præstationer, blandt andet Annika Simonsens 5. plads og Lise Termansens 6. plads, men så var der også lige to gange stolpe ud, hvor både Mathilde Smedegaard Madsen og Mikkel Holm Nielsen må prøve at sætte sig op til at vinde deres respektive B-finaler i morgen, hvor de begge er blandt de sidst startende efter de i dag tog hver en af de super sure 21. pladser, der lige præcis ikke giver adgang til A-finalen.

JWOC 2019 MQ ABBAndreas Bock Bjørnsen i en forrygende spurt

I stedet for at skribenten noterer en masse citater i denne nyhed, henvises i stedet til DOFs facebook-side, hvor Ida, Agnes og Andreas fortæller om deres løb og hvor juniorlandstræner Jeppe Ruud gør status over løbernes og arrangørernes præstationer indtil nu.

I morgen starter B-finalerne først - fra kl 09:00, så et godt gæt er at de sidste deltagere i A-finalerne går i skoven omkring kl. 12:00, men det kan man se på startlisten, som inden længe vil blive offentliggjort på arrangørernes hjemmeside. I morgen forventer arrangørerne, at pigerne vinder deres 4.3 km lange bane med 215 meter stigning på 25 minutter, ligesom drengene, der har 4,7 km med 260 meter stigning. Det bliver spændende at følge.

Som altid kan løbes følges live her og publikum finder let stævnepladsen, da den er den samme som i dag.