Skip to main content

Veteran-VM: Igen mange danskere i A-finalerne

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Af Thomas Jensen

I dag er skovkvalifikationen ved Veteran-VM (WMOC) blevet afviklet ved Riga i Letland i et super fint og meget hurtigt terræn, men med en mængde små indlandsklitter. Terrænet minder om de lækreste dele af Åhus terrænerne, for de læsere der kender området syd for Kristianstad i Sverige.

Reglerne for kvalifikation er lidt komplekse; men sådan i grove træk går ca 80 løbere til a-finalen på mellemdistancen i morgen - dog højest halvdelen af startfeltet i den enkelte klasse. Som noget nyt kunne man i år også kvalificere sig direkte til A-finalen på langdistancen på fredag, ved at løbe sig i top 4 i kvalifikationen i dag. Lykkedes man ikke med at komme i top 4, kan man kvalificere sig til langdistancen, ved at løbe godt i mellemdistance finalen i morgen.

Der var en række danskere, der benyttede sig af muligheden for direkte kvalifikation til lang. 

Suveræne Kurt Dose
I H90 tog Kurt Dose endnu et skridt i retningen af at blive den helt store konge ved disse mesterskaber. Han startede sidst  - var først i mål - og vandt sit kvalifikationsheat med mere end 10 minutter. Han løb sine 1,9 km på imponerende 31 minutter - og tempoet i opløbet mindede mere om en spændstig H75 løber end en mand på over 90 år.

I H65 vandt Leif E Larsen og Keld Johnsen hver deres heat, præcis som de gjorde det på sprinten. I D60 løb Mette Filskov også en sikker heatsejr i hus.

WMOC 2019 Keld og Leif

Keld Johnsen og Leif E Larsen vandt hver deres heat i H65. I morgen skal de så ud forsøge at omsætte de gode takter til medaljer.

Øvrige direkte danske kvalifikationer:  Michael Sørensen nr 4 i H40, Thomas Greve Jensen nr 2 i H45, Kent Kragh Hansen nr 3 i H55, Knud Sørensen nr 2 i H80, Anne Maarup nr 3 i D55 og Inge Jørgensen nr 3 i D70. 

Til de der har læst en tidligere version af denne nyhed kan vi glæde med, at den daværende information om, at Janne Brunstedt skulle være blevet diskvalificeret nu har vist sig at være forkert. Janne er godkendt som heatvinder og dermed kvalificeret til både mellem og lang finale i H 70.

Mellemdistance finalen bliver afviklet onsdag mellem kl 10 og 14 lokal tid. Som altid vil der være liveresultater her.