Skip to main content

"Vi er bare så klar"

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Junior-VM åbnet i Silkeborg lørdag eftermiddag.

Arrangørerne af Junior-VM i Silkeborg og Aarhus har nu allerede vist, at de behersker et vigtigt element i arrangementet, nemlig vejret. Da deltagerne begyndte at samles til indmarch og åbningsceremoni i Silkeborg lørdag ved middagstid trak tunge skyer væk, regnen stoppede og stort set samtidig med at det danske hold som det sidste marcherede ind på byens torv, brød solen igennem skydækket.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum bød deltagerne velkommen til Søhøjlandet og Silkeborg Kommune, der præsenterer sig som Danmarks outdoor-hovedstad og derfor er særligt stolte af at lægge by til et verdensmesterskab i orienteringsløb.  Outdoor-hovedstaden er en betegnelse, som alle os, der har deltaget i løb og træninger omkring byen til fulde kan tilslutte os. DOFs formand Walther Rahbek var også blandt talerne før åbningsceremonien set fra løbernes side var dejligt hurtigt var afviklet, således at holdene kunne fortsætte deres forberedelser til morgendagens sprintdistance. Billedet viser det danske hold lørdag eftermiddag. Lise Termansen hvilede mens fotografen fik lov at tage et foto, derfor er Lise klippet ind på billedet separat.

JWOC 2019 holdfoto

Allerede når man ankom til Silkeborg følte man sig som deltager og publikum velkommen, da posters i hele byen fortæller, at der nu er verdensmesterskaber i orienteringsløb for juniorer i byen. Det var dog næppe de posters, der mest var i de danske deltageres tanker, da de forberedte sig på indmarchen. På billedet herunder ses holdet øve deres særdeles højlydte holdråb. Så hvis de øvrige deltgende nationer skulle have været i tvivl om, at hjemmehodets deltagere er klar til meserskaberne, så er de det i hvert fald ikke længere.

JWOC 2019 Holdråbet


Juniorlandstræner Jeppe Ruud fortalte, at løberne bare er så klar og glæder sig til at komme i gang med den første konkurrence i morgen, som er sprint. Starten på sprinten i det sydlige Aarhus forløber over tre timer og 15 minutter - fra kl. 10:00 - 12:51. Startlisten er offentliggjort og her er starttiderne for de danske deltagere:

Piger

10:22 Annika Simonsen

10:32 Lise Termansen

10:57 Mathilde Smedegaard Madsen

11:02 Hedvig Valbjørn Gydesen

12:08 Ida Øbro

12:13 Agnes Kracht

Drenge

10:47 Morten Ørnhagen Jørgensen

10:49 Mads Skaug

10:58 Malthe Poulsen

11:44 Mikkel Holm Nielsen

12:19 Andreas Bock Bjørnsen

12: 26 Søren Thrane Ødum

Information om parkering og stævneplads findes i det nedenfor nævnte tilskuerprogram.

Som også nævnt i gårdsdagens nyhed, har arrangørene udarbejdet et udførligt program for dig, som skal være tilskuer, hvor du også finder information om, hvordan du finder frem til arenaen i morgen, søndag.