Skip to main content

WMOC: Sol over Riga - flot start for Danmark

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

 Af Thomas Jensen

Trods varsler om det modsatte skinnende solen over Riga da Veteran-verdensmesterskanerne i orienteringsløb (WMOC) i dag blev skudt i gang med sprint kvalifikationen.

Banerne startede ud i et beboelsesområde med bygningskarreer af forskellig længde, hvor det gjaldt om at holde styr på bygningerne og ikke lade sig forvirre af parkerede biler, skrammel og at stierne til tider var af lidt mindre end det så ud til på kortet. Banerne havde alle en afslutning i en flot åben og ganske kuperet park, hvor man som tilskuer blev vidne til mange forskellige måder at orientere på.

Der var mange danskere der løb sig meget sikkert i A-finalen. Det blev sågar til tre heatsejre. I H65 vandt Leif E. Larsen og Keld Johnsen hvert deres heat. I det sidste af de fire heat var det dog legenden Sigurd Dähli det vandt, så Keld og Leif skal levere deres absolut bedste, hvis de vil helt øverst på skamlen på finalen i morgen. 

WMOC 2019 SQ M 40

Michael H. Sørensen og Mads K. Larsen løb sig begge sikkert i finalen som nr. hhv 3 og 6 i hver deres heat. Her er de flankeret af en af de entusiastiske arrangører. Foto: Thomas Jensen.

Den sidste danske heatsejr gik til Kurt Dose i H 90. Han lagde maximalt pres på sine konkurrenter ved at vinde med hele syv!!! minutter. Men det er som bekendt kun finalen der tæller - så alt kan ske.

Finalen afvikles i morgen, søndag i Rigas gamle bykerne, hvor Maja Alm vandt VM sprint sidste år. Vejrudsigten lover regn, så præcis som til VM sidste år, bliver evnen til at løbe hurtigt på våde brosten en vigtig evne at have.

Første start går kl 9:00 lokal tid - altså kl 08:00 dansk tid. Der vil være live resultatformidling her