Skip to main content

WMOC: Kurt Dose suveræn veteranverdensmester

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Af Thomas Jensen (opdateret søndag kl. 20:40 dansk tid)

Kurt Dose sikrede videreførelsen af de stolte danske traditioner, da han i overbevisende stil løb en guldmedalje i hus i H90 ved årets verdensmesterskaber for veteraner (WMOC). Han vandt sin klasse med mere end tre minutter. Det er 11. år i træk, at Danmark har mindst én guldmedalje med hjem fra veteran-VM.

WMOC 2019 Kurt Dose sprint

 Kurt Dose i aktion. Foto: Tage Ebbensgaard, Køge OK

Kurts bane var ikke berørt, men en lang række andre klasser endte desværre med at blive annulleret på grund af en port der kunne passeres på kortet - men som var lukket i praksis. Arrangørerne har på deres hjemmeside forklaret, at de havde fået nøgler til porten, men at disse nøgler ikke passede. En person blev placeret ved porten for at fortælle, at man skulle finde en anden vej, men da havde nogle allerede tabt betydelig tid. Stævnets jury besluttede derfor at annullere ("Voide") alle baner, der havde realistiske vejvalgsmuligheder via den pågældende port.

Men selv med den kedelige kendsgerning in mente, skal øvrige fine danske præstationer alligevel nævnes. Ud over Kurts flotte guld, blev det også til tre danske tredjepladser, men altså desværre i klasser, som blev annulleret. Janne  Brunstedt, som jeg helt havde glemt at nævne i min optaktsartikel, løb en flot 3. plads i hus i H70. Inge Jørgensen løb endnu en tredjeplads hjem  i D70. Den sidste danske tredjeplads gik til denne artikels forfatter i H45. Trods en længere skades periode med medfølgende neddroslede forventninger, lykkedes det med et perfekt løb lige præcis at løbe placeringeni hus.

Der var en del danskere, der var lige ved og næsten, men også i klasser, som blev annulleret, men præstationerne skal alligevel nævnes her. Michael Sørensen blev nr 5 og Mads K. Larsen nr 9 i H40. Jesper D Jensen blev nr 6 i H45, Jakob Ødum blev nr 7 i H50, Keld Johnsen blev nr 6 i H65, Olav Odgaard blev nr 5 og Jørgen Jensen nr 7 i H80, Palle Bay blev nr 5 i H85, Iben Maag blev nr 10 i D50, Anne Maarup blev nr 9 i D55, Inger Kierkegaard blev nr 6 i D70 og endelig blev Kirsten Troelsen nr. 6 i D80.

Bortset fra fejlen var det et flot gennemført stævne. Rent teknisk var banerne ikke super svære, men de ukurant formede bygninger åbnede op for en række vejvalg, hvor der var sekunder at hente på at tage det rigtige vejvalg.

WMOC fortsætter med skovkvalifikation tirsdag, mellemdistance finale onsdag og lang finale fredag.

Disse konkurrencer kan som sædvanligt følges her.