Skip to main content

WMOC Letland starter lørdag

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Keld Johnsen er en af de danskere der oftest har prøvet at få hængt en Veteran-VM medalje om halsen. Han stiller til start igen i år. Ud over Keld skal de største danske medaljefavoritter nok findes blandt Michael Sørensen, Kent Kragh Hansen, Leif E. Larsen, Inge Jørgensen, Peter Larsen og Kurt Dose. Men som altid ved WMOC er alt åbent, og der er mange der kan tage medalje på en god det. Billedet her er fra New Zealand, hvor Keld vandt sprintditancen. 

Samtidig med at verdens bedste junior-løbere kæmpe om ære og medaljer i Danmark, rejser en delegation på 95 af den lidt ældre type af løbere til Letland, for at kæmpe om ære og medaljer der. Årets veteran verdensmesterskaber (WMOC) afvikles i og omkring hovedstaden Riga. Konkurrencerne har tiltrukket 3700 løbere fra hele verden. Der skal, ligesom det var tilfældet sidste år i Danmark, uddeles medaljer på sprint-, mellem- og langdistance i 24 forskellige klasser lige fra de yngste i D/H 35, der knap er blevet tørre bag ørerne, til de ældste i D/H 95, der må siges at have fortjent titlen som veteran.  

Danmark har stolte traditioner til mesterskaberne og har således vundet guld i mindste én klasse ved de seneste 10 mesterskaber. Det bliver spændende at se, om stimen fortsætter i år.

Programmet lyder:

Lørdag den 6. juli 2019: Sprint kvalifikation
Søndag den 7. juli 2019: Sprint finale
Tirsdag den 9. juli 2019: Skov kvalifikation
Onsdag den 10. juli 2019: Mellemdistance finale
Fredag den 12. juli 2019: Langdistance finale

Konkurrencerne kan følges på arrangørernes hjemmeside: https://www.wmoc2019.lv/, ligesom der nok vil komme nogle historier og updates på deres facebook side: https://www.facebook.com/wmoc2019/posts/1045253289014147.