Skip to main content

Junior VM - ventetiden er snart forbi

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Junior-VM samler i den kommende uge alle verdens bedste juniorer til konkurrencer i Aarhus og i skovene omkring Silkeborg. De danske juniorer har kæmpet om at komme i betragtning til holdet og siden holdet blev udtaget for tre uger siden, har de udvalgte gennemført den sidste træning og forberedelse.

JWOC 2019 Bul 4 forside

Allerede torsdag 4. juli samledes holdet på indkvarteringsstedet i Silkeborg og nu står den på de sidste officielle træninger og mødet med deltagerne fra de øvrige 40 nationer. Lørdag 6. juli kl. 12:15 starter den officielle åbning på Torvet i Silkeborg. Deltagerne vil fra omkring kl. 12:30 marchere fra stævnecentere ved Bindslevs Plads til torvet i Silkeborg, hvor åbningsceremonien afholdes kl. 12:45. Kl. 14:00 er der publikumsløb fra Fredensgade i Sillkeborg samtidig med at juniorerne har deres officielle Model Event - også i Silkeborg.

Søndag går det løs med den første konkurrence, som er sprint. Ved Junior-VM er der ikke kvalifikation til sprint og det er sædvanen, at alle deltagere løber alle løbene, hvorfor starten forløber over tre timer og 15 minutter - fra kl. 10:00 - 13:15. Landene tilmelder løbere i de tre startgrupper og startlisten udarbejdes dagen før og offentliggøres på stævnets hjemmeside i løbet af lørdag eftermiddag. Denne nyhed vil så vidt det er muligt blive opdateret med starttiderne for de danske løbere, når de er kendt. Information om parkering og stævneplads findes i det nedenfor nævnte tilskuerprogram.

JWOC test 2019 Ida Ø
Ida Øbro, Tisvlde Hegn OK, er med til at forsvare de danske farver.

Mandag er den lange dag, hvor alle Junior-VM-deltagere løber langdistance i Velling Skov ved Bryrup, hvorfor starten forløber fra kl. 09:00 - ca. 15:00 og præmierne uddeles omkring 16:15. Tirsdag er hviledag, før der rykkes til legendariske Gjern Bakker med kvalifikation på mellemdistance onsdag, Mellem finale torsdag, mens Junior-VM afsluttes med stafet i Thorsø Bakker fredag.

 Arrangørene har udarbejdet et udførligt program for dig, som skal være tilskuer ved junior-VM. Alle er naturligvis meget velkommne som tilskuer ved alle Junior-VM-løbene - uanset om man er en af de knap 600, som er tilmeldt publikumsløbet JWOC Tour eller om man blot er nysgerrig eller gerne vil heppe på de danske juniorer.

Hvis du gerne vil kende flere detaljer om løbene, så kan du finde den detaljerede instruktion til løberne her.

Den såkaldte bulletin 4 indeholder alle detaljer om banelængder, detaljeret program m.v.

Herunder kan du se og høre, hvad juniorlandstræner Jeppe Ruud fortæller om det danske VM-hold.