Skip to main content

EM MTBO 2019

| Nina Hoffmann | Nyheder 2019
Oliver artikel 190607

Af landstræner Lasse Brun Bonne, Wroclaw Polen
 
EM MTBO i sit (relativt) nye format består af Mixed Stafet om lørdagen, Sprint om søndagen og Mass start om mandagen, som forløber hen over Pinsen. 
 
Det danske hold er i år en lille kondenceret seniorgruppe bestående af regerende verdensmester på mass starten Camilla Søgaard og Cæcilie Ruelykke pådamesiden og Rasmus Søgaard og Oliver Friis på herresiden.
 
Camilla har vist sig formstærk i foråret, hvor hun har været i en klasse for sig, til de hjemlige mtbo-løb og hun har dertil vundet en række mtb løb, der tyder på at formen i år har fået et ny op. Det bliver absolut spændende at følge Camilla til EM og ikke mindst til VM på hjemmebane i August i Viborg.
Cæcilie er garant for altid stabile præstationer i top 20 og mon ikke det er tid til at være seriøs contender i top 10. Vi får se.
 
På herresiden har vi EX-Europa og Verdensmester Rasmus Søgaard der har døjet lidt med småskader og sygdom i foråret, men melder om en stabil opadgående formkurve. Succeskriteriet er her at køre gode stabile løb. Så må placeringen bliver derefter. Det absolutte sæsonmål er VM på hjemmebane til august. Oliver har ved de seneste hjemlige konkurrencer vist, at han er yderst formstærk og han har vist, at tingene er ved at hænge sammen for ham, til at lave absolut spændende resultater. Mon ikke Oliver er klar til at præstere et par hak bedre en tidligere.
 
Danmark har gode erfaringer og resultater fra de konkurrencer, der skal køres til EM. Mix stafetten kommer til at bestå af Camilla, Oliver og Rasmus, der hvis de kan præstere tre stabile løb, vil være med i medaljestriden. Her glæder landstræneren sig specielt til at se hvad det kan blive til.
 
På sprintdistancen har vi ligeledes gode erfaringer, og her er der igen mulighed for gode præstationer i top-10. Hvad det bliver mere præcist afhænger af de helt små detaljer og om man er 100% skarp på dagen - typisk sprint.
 
Mass starter er Camilla som nævnt regerende verdensmester, og har selvklart et pres på at præstere godt. Landstræneren er overbevist om at et klogt løb vil skyde Camilla helt frem i feltet. Det bliver spændende! Til mass starten skal også fremhæves Oliver.., der flere gange har vist, at det er en diciplin der passer ham. 
 
Uanset.. det bliver spændende at se hvad EM bringer.
Følg daglige opdateringer lørdag, søndag og mandag her på siden!
 
Hilsen landstræneren