Skip to main content

Landsholdet skyder World Cup-sæsonen i gang i Finland

| Nyheder 2019

Lørdag morgen tager landsholdet hul på World Cup-sæsonen 2019, der begynder med tre afdelinger i Finland.

Første udfordring er en mellemdistance lørdag, dagen efter følger en afkortet langdistance med jagtstart, inden World Cup-feltet slutter af med en sprintstafet tirsdag i hjertet af Helsinki.

Undervejs skal ni danske landsholdsløbere i aktion – du finder de udtagne løbere her.

- Det er jo internationale konkurrencer. Og når vi stiller til start på internationale konkurrencer, så handler det jo om at placere sig bedst muligt – og det gælder for alle de løbere, vi har udtaget, siger landstræner Kenneth Buch.

- Det er også konkurrencer, som vi skal bruge til at se hvor vi står, bygge selvtillid på og se, at der er nogle ting, vi kan blive endnu bedre til, fortsætter landstræneren.

Der er lidt mere end to måneder til årets største mål for landsholdet – VM i Norge, hvor der for første gang i mange år udelukkende skal konkurreres på skovdistancer.

Og derfor er weekendens skovdistancer også velegnet til at løberne kan prøve sig af mod resten af verdenseliten i VM-relevant terræn, mens det for landstræneren giver mulighed for at se, hvad der skal arbejds med frem mod verdensmesterskaberne.

- Det vi ser som den overordnede taktik for at lykkes til VM i Norge i august, er den samme taktik man lykkes med i Finland. Så der er faktisk rigtig mange paralleller, siger Kenneth Buch.

- I løbet af foråret har vi set, at vi kan have svært ved at sætte et helt løb sammen. Så det jeg ønsker er, at løberne i højere grad lykkes med det og undgår den ene eller de to fejl, som betyder, at man ikke kan være med. Så jeg håber på at se, at løberne holder fast i orienteringen og får stabile løb, og samtidig får vi en feedback på, hvor langt der er op til de bedste i verden, fortsætter han.

Tirsdag aften byder så på lidt af et sceneskift, når sprintstafetten skydes i gang på Senatstorget i midten af Helsinki. Her stiller Danmark med et hold bestående af Cecilie Klysner, Miri Thrane Ødum, Jakob Edsen og Emil Øbro.

- På sprintstafetten tirsdag har vi et mere udviklende perspektiv på. Vi har udtaget et hold for fremtiden, som får mulighed for at prøve sig af på den internationale scene. Der venter jo et Sprint-VM i Danmark allerede næste år, så vi ser tirsdagens konkurrence som et led i forberedelserne dertil, siger Kenneth Buch.

Konkurrencerne kan følges på www.liveorienteering.com og på arrangørernes hjemmeside.

Foto: Lars Lindstrøm