Skip to main content

MTBO weekend i Midtjylland

| Johan MacLassen | Nyheder 2019

I weekenden har MTBO-rytterne igen været på arbejde, denne gang på tre dages MTBO på Skive/Viborg egnen.

Lars-Ole Kopp og Karup OK arrangerede 3 meget forskellige MTBO-løb i weekenden. Fredagen startede med en aften-sprint i den meget kuperede byskov Krabbesholm i nordkanten af skive. Camilla Søgaard og juniorrytteren Mikkel Brunstedt Nørgaard var bedste danskere, men blev begge akkurat slået af et par VM-aktuelle gæster fra nord (Emily Benham og Hans Jørgen Kvåle).

Lørdag stod på langdistance i Skive Plantage. Ruterne var ikke helt lange nok til at kunne kaldes en rigtig langdistance, men der skulle fortsat tages masser af vejvalgsbeslutninger og der skulle pedal-to-the-metal for at holde tempoet i top i det flade delvis øvelsesterræn/delvis travbane træningsområde, hvor sand var en stor spiller på sporunderaget. Oliver Friis fortsætter årets gode takter med en sejr, hvilket lover godt for et VM blot 2 måneder i fremtiden, det samme kan siges om Camilla Søgaard, som denne gang var dagens hurtigste i dameklassen, og det med en stor afstand på 6½ minut til nr. 2.

Søndagen blev sluttet af i Sjørup med en kort mellemdistance i den meget stirige skov. For anden gang i weekenden var Camilla øverst på podiet og igen med god afstand til forfølgerne. I herreklassen var det denne gang brormand Rasmus' tur til at tage en sejr.

Over hele linjen viser vores landsholdryttere, at form og o-teknik er ved at være på plads frem mod sommerens VM, og om blot 2 uger er der generalprøve, når der afvikles DM på Sjælland med Sprint på Slagelse kaserne, Langdistance i Tisvilde Hegn og Mellemdistance i Hedeland.

Arkivfoto