Skip to main content

Tiomila afvikles atter i Skåne

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Ti år efter at Tiomila blev afholdt ved Perstorp, er den legendariske svenske storstafet retur i det sydsvenske - denne gang på det flotte idrætsanlæg i Glimåkra i det nordøstlige Skåne. Nærheden har tiltrukket hele 44 danske hold i de tre klasser, ungdomsklassen, der starter lørdag kl. 10:15, damestafetten, som starter kl. 13:15 og herrestafetten, der starter kl. 20:30.

IMG 4635

Fra startpunktet skal deltagerne direkte ind i krattet

OK Pan Aarhus stiller i år med et rigtigt stærkt damehold. Stine Bagger Hagner på førsteturen har en lang række af flotte tiomilature bag sig og med Europamesteren fra 2014, Signe Søes, tilbage i god form på andenturen, skulle Caroline Gjøtterup gerne få et fint oplæg til den næsten 10 km lange tredjetur. Emma Klingenberg er tilbage i den rødbedefarvede dragt og har den korte fjerde tur, mens Carolines landsholdskollega Cecilie Klysner er stærkt tilbage fra sin lange skadespause og løber sidsteturen.

Farum-Tisvilde OK stiller ligeledes med et stærkt førstehold, hvor Agnes Kracht efterfølges af Masha Semak, Mathilde Kracht, Iben Valery og til sidste Tenna Nørgaard.

Blandt de øvrige danske klubber imponerer Søllerød OK ved at deltage med hele 46 løbere i de forskellige klasser.

IMG 4630

Indløbet mod mål er klar til at tage imod løberne.

I herrestafetten er det ligeledes OK Pan Aarhus, der stiller med det på forhånd mest slagkraftige danske hold. Emil Ahlbeck lægger ud og sender så den flerdobbelte verdensmester Tue Lassen i skoven. Tredjeturen er lagt i hænderne på den tidligere landsholdsløber Søren Schwartz før evigt unge Rasmus Djurhuus tager endnu en tur på den legendariske lange nat over 17,7 km. Så tager de unge talenter over i form af Laurits Møller, Andreas Bock Bjørnsen og Mads Skaug. De sidste ture løbes igen af lidt mere rutinerede folk: Henrik Knudsen, Jonas Munthe og Tobias Karlsmose Svarer.

Farum-Tisvildes første herrehold er en spændende blanding af ungdom og rutine: Jesper Damgaard, Carl Emil Schøier Kovsted, Jonas Falck Weber, Thomas Jensen, Lasse Falck Weber, Jesper David Jensen, Malte Kjær Hemmingsen, Lasse Fugmann, Tim Falck Weber og Oscar David Broman Jensen.

IMG 4632

Storskærmen er klar

Som altid vil der være en omfattende livedækning både på storskærmen på stævnepladsen og på internettet via den sædvanlige webadresse https://www.10mila.se/index.php/sv/. Ungdomsklassen ventes at være afgjort ved middagstid, damestafetten kl. 17:15 og de første herreløbere ventes at løbe i mål lidt før kl. halv otte søndag morgen.