Skip to main content

Dansk MTBO Camp afviklet med succes

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Noah Mål Høker

 Foto: Målgang ved Noah Tristan Hoffmann (Laura Superlau Choosy Scaravonati)

Her dagen efter den sidste distance er kørt ved Dansk MTBO Camp 2019 sidder de fleste deltagere nok tilbage med lidt ømme ben, som helt grundlæggende trænger til noget restitution. Årets MTBO Camp blev traditionen tro afsluttet med en Høker distance, denne gang henlagt til Silkeborgskovene, hvor der i rigeligt omfang blev kørt højdemeter ind på træningskontoen. Den slags har det jo med at give lidt udslag på fysikken når det følger som den afsluttende øvelse efter 4 dages (for pre-Camp deltagerenes vedkommende faktisk 8 dages) forudgående intensiv træning.

Selvom MTBO Camp i udgangspunktet er et træningskoncept, så bliver dagene som hovedregel afviklet som løb med tidtagning om formiddagen. Om eftermiddagen tilbydes der i tillæg teknisk træning af skiftende karakter, evt. med indlagte momenter. Dette er selvfølgelig noget som falder i smag for det store kontingent af landsholdsryttere fra de mange lande som jo netop kommer til Camp’en for at få så meget relevant træning i bogen som muligt. Og i et år hvor MTBO junior- og senior VM skydes i gang med Viborg som værtsby sidst i juli var det i landsholdssammenhæng en stor succes at lægge årets Camp med centrum i selv samme Viborg. De fleste af de større MTBO nationer var godt repræsenteret, enten ved Camp’en, ved før-omtalte pre-Camp som blev afholdt samme sted i dagene op til, eller for manges vedkommende begge dele. Med både løb og træninger henlagt i særdeles VM-relevante terræner, har deltagerne fra de mange nationer nu tilegnet sig god viden om alt fra stævnecenter, over korttegning, til hvilke terræntyper de kan forventes at møde i løbet af VM dagene.    

Efter en fantastisk påskeuge hvor der knapt har været en sky på himmelen og temperaturerne har været ideelle til MTBO, var der heller ikke langt mellem smilene i de deltagendes ansigter. Læg dertil at med nærmest perfekte køreforhold, gode og udfordrende baner lagt af arrangør holdet og totalt 9 dage godt styret med tilpas afslappet tilgang af stævneleder Bjarne Hoffmann og løbsansvarlig Johan MacLassen i fællesskab, var der heller ikke mange af deltagerne der havde rigtigt travlt med at vende næserne hjemad mod hverdagen igen.  

Bjarne og Johan

 

Resultatmæssigt blev det også en opløftende uge for en række af de danske landsholdsryttere som dermed fik præsenteret det nye Trimtex landsholdstøj på fineste vis. På seniorsiden satte Camilla Søgaard (Horsens OK) sig tungt på dame elite feltet med sejre på stribe. Hun blev efterfulgt af Cæcilie Christoffersen (OK ØST Birkerød) som leverede konsistente top 6 placeringer. Af lyspunkter på herre elite siden skal Oliver Friis’ (Horsens OK) 4 plads på ultra lang distancen i det stærke felt fremhæves og så selvfølgelig den flotte 3. plads som sidste års juniorrytteren Thomas Steinthal (FIF Hillerød) satte sig på ved torsdagens mellemdistance i Haunstrup.

Blandt ungdoms- og junior deltagerne var der også flere flotte danske præstationer. Med fokus på de 2 løb som indgår i Young Guns World Series 2019 (World Cup for hhv. ungdoms- og juniorryttere) blev det til gode point i regnskabet til juniorpigerene Birka Øhlenschlæger (Silkeborg OK), Christine Reibert Hansen (Allerød OK) og Annika Henriksen (Svendborg OK), de 2 første specielt gennem hver deres 5 plads på de forskellige dage. Endnu bedre gik det for Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød), som med en delt sejr samt en 2 plads umiddelbart ligger som nummer 3 på den opdaterede rankingliste. Første års junior Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) nappede ligeledes en sejr og en 2 plads og tager dermed spidsen i rankingen efter afholdelse af de første 4 løb. Endnu mere overlegent ryddede ungdomsrytteren Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK) podiet begge dage med 2 endog meget klare sejre og lagde sig dermed i spidsen for årets Young Guns World Series.

Selv om konkurrencen selvfølgelig spidser yderligere til når der blæses op til VM om 3 måneder, så er der gode signaler at aflæse af de danskes præstationer i Camp ugen. Resultaterne repræsenterer på tværs af køn og aldersklasser meget godt de individuelle rytteres formudviklingskurver som forhåbentlig lover godt frem mod det kommende junior- og senior VM på hjemmebane til sommer. Den fysisk tunge vintertræning er nu overstået og der er nu tid til at få pudset detaljerne i o-teknikken af, samt at optimere løbs-tempo hen over den resterende del af foråret og den tidlige del af sommeren.

Udover de danske landsholdsryttere, deltog selvfølgelig også et stort antal andre danske MTBO-ryttere, både unge og gamle. De fik også kamp til stregen af ryttere fra mange andre nationer. Både i børne- og masters-klasserne var der mange danske top placeringer, og alle motionisterne virkede også yderst tilfredse med campen’s udfordringer.

Alle resultater mm. findes på MTBO Camp hjemmesiden.

Skulle tilfældet være at du som læser dette, sidder og tænker at det også kunne have været sjovt at være med, så fortvivl ej. Der bydes igen op til træning, hygge og socialt samvær på tværs af landegrænser og aldersniveauer når den 15 udgave af Dansk MTBO Camp afvikles hen over Store Bededagsferien i dagene 6-10. maj 2020. OK ØST Birkerød er arrangør, stævnecenter er henlagt til Tisvildeleje på Nordsjælland og tilmeldingen forventes at åbne allerede i efteråret. Følg med på MTBO Camp hjemmesiden for opdateringer og nyheder.