Skip to main content

Tæt H21-opgør i påskesolen

| Nyheder 2019

Omkring 2000 løbere har de seneste tre dage nydt godt af det flotte påskevejr i det vestjyske, hvor Herning OK og Vestjysk OK har sørget for at stable det traditionsrige Påskeløb på benene.

Og de, der fulgte H21-klassen på den afgørende tredje etape i Stråsø lørdag, fik masser af spænding at gå hjem på.

Her lykkedes det nemlig den nykårede danske mester på ultralang-distance, norske Emil Ahlbeck fra OK Pan Aarhus, at snuppe sejren - bare otte sekunder - foran Rico Hejlskov Mogensen, St. Binderup OK.

Rico var hurtigst på lørdagens etape og lykkedes faktisk med at indhente de 1.26 minutters forspring, som nordmanden havde opbygget over de første to etaper. Det skete omtrent halvvejs på dagens 12 kilometer lange jagtstart, og først på de allersidste poster lykkedes det for Ahlbeck at rykke sig fri af parløbet og løbe den samlede sejr hjem.

Den sidste podieplads løb Henrik Rindom Knudsen, OK Melfar, sig ind på uden de store nerver. Han havde mere end 15 minutter op til Påskeløbets to hurtigste herrer, og fire minutter ned til Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, der blev nummer fire.

Cecilie Klysner - her med præmien for sejren på fredagens etape - endte også med den samlede sejr. Foto: Påskeløbets Facebookside.

I D21 havde landsholdsløber Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, slået det meste af spændingen ihjel på forhånd, idet hun med to etapesejre løb afsted med et forspring på mere end seks minutter til landsholdskollegaen Caroline Gjøtterup som nærmeste forfølger.

Og selv om Cecilie ikke var hurtigst på dagens etape og smed minutter tidligt på banen, løb hun alligevel alene i mål til sejr. Bag ved hende skete der ting og sager, da både Emma Klingenberg, Faaborg OK, og sidsteårs-junioren Agnes Kracht Nørgaard, Tisvilde Hegn OK, havde masser af fart i skoene og satte sig på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Caroline Gjøtterup blev nummer fire.

I H20 løb Mads Skaug, OK Pan Aarhus, der for nylig blev en del af juniorlandsholdstruppen, sig til en klar sejr med mere end fem minutters margin til Linus Kristianssson, OK SNAB. Mikkel Lyskjær, Farum OK, blev treer.

Så var der mere spænding om sagerne i H18, hvor Lukas Becker, Søllerød OK, indhentede knap to minutter på førststartende Theis Munktved, Allerød OK, og vandt med 16 sekunders forspring. 

D20 bar præg af, at de ældste juniorlandsholdløbere havde meldt sig op i D21, og sluttede derfor med norsk sejr. I D18 har Søllerød OK sat sit præg på klassen i årets første måneder - og det fortsatte i dag, hvor der var Søllerød-løbere på de tre øverste podiepladser. Førststartende Alberte Kaae-Nielsen holdt fast i sin placering, mens Mathilde Smedegaard og Camille Næstoft Juhl begge løb sig forbi Hedvig Gydesen, Melfar OK, der ellers startede i anden position på jagtstarten.

Der er masser af resultater og Winsplits på Påskeløbets hjemmeside, GPS-tracks på O-Track, og mange fine billeder fra solskinnet på Påskeløbets Facebookside.