Skip to main content

VM: To 11.-pladser til stafetholdene

| Nyheder 2021

2021 WOCstafet JakobEdsen

 

Begge de danske stafethold endte på 11.-pladsen efter en regnvåd eftermiddag i det tjekkiske sandstensterræn ved Hermanky.

Damerne fik ellers lov til at starte ud i tørvejr midt på eftermiddagen, og den danske førstetursløber Line Cederberg lagde imponerende godt ud.

På sin første VM-stafet nogensinde løb hun et selvstændigt løb i terrænet, der stillede store krav til vejvalgene i de store, dybe slugter med mange sandstensdetaljer og forskellige niveauer at holde øje med.

Ved skiftet var hun nummer fem – lidt over et minut efter den førende schweiziske løber, Elena Roos.

- Det var hårdt, men også sindssygt fedt terræn. Vi har trænet meget i det hernede og jeg vidste, hvad jeg skulle gøre. Jeg var supernervøs før, men forfulgte min plan og holdt fast ved at læse mit kort derude, og det betalte sig, fortalte Line Cederberg efter løbet.

2021 WOCstafet LineC

24 hold stillede til start i damestafetten og Lines selvstændige vejvalg rakte langt i det hårde felt, hvor hun blandt andet løb fra hold som Norge og Finland.

- Jeg prøver ikke at tænke for meget over det og finde mine egne løsninger. Det gav en tryghed at se de andre tage samme vejvalg, som jeg havde valgt. Men der er også tidspunkter, hvor jeg tager mine egne vejvalg, og dér var jeg god til at stole på den beslutning, jeg havde taget, siger Line Cederberg.

Dagens præstation ligger bare to dage efter, at hun blev en flot nummer 13. på mellemdistancen.

- Selv om jeg føler, at det var tungt i dag, så kan jeg se, at det var godt nok. Jeg følte ikke, at jeg havde superfriske ben, men jeg kunne stadig løbe med. Teknisk og mentalt har det virkelig spillet hernede, siger Line Cederberg.

Cecilie Klysner overtog stafetten på andenturen, hvor hun tabte tid til de førende – og kom ind til skiftet som nummer 12.

2021 WOCstafet MiriTOe

Miri Thrane Ødum overhalede Estlands tredjetursløber i skoven, men løb ellers stort set alene rundt på de lidt mere end fire kilometer og løb holdet ind på 11. pladsen.

- Line starter jo fantastisk godt, men så lykkes vi ikke på resten af stafetten, og det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg har ikke talt med løberne, men jeg er sikker på, at de havde håbet på mere end de viser i dag, siger landstræner Tue Lassen.

Regnen sneg sig ind i løbet af damestafetten og tog for alvor til, da herrernes stafet blev skudt i gang kl. 18.25 på arenaen.

Her var Jakob Edsen første mand i rødt og hvidt i det hårde felt, og han klarede sig igennem sandstensterrænet uden større tidstab og kunne skifte i 14. position – knap fire minutter efter den ukrainske bronzevinder fra mellemdistancen, Ruslan Glibov, der var hurtigst på første tur.

Eskil Schøning tog over på andenturen og endte med at holde fast i 14. pladsen efter et tidstab undervejs, som han fik samlet op med en god afslutning.

- Det var fed orientering, men også virkelig svær orientering. Der var mange vejvalg og der virkede også til at være mange gaflinger, så jeg løb alene meget af vejen. Jeg lavede en fejl halvvejs på ca. halvandet minut, det stressede mig lidt. Men jeg holdt sammen på det efter det, og løb godt på den sidste del af banen – og det var sjovt, fortæller Eskil Schøning.

2021 WOCstafet Eskil 

På sidsteturen fortsatte Søren Thrane Ødum sin uimponerede stil og løb hele fire placeringer ind på den første halvdel af banen. Den ene placering måtte han aflevere igen på sidste sløjfe, så det i mål rakte til en 11. plads.

- Vi har tre, der løber deres første VM-stafet og gør det godt. Der kommer lidt fejl fra Eskil på andentur, men han løber godt. Søren løber en rigtig god sidstetur og tager flere løbere ind. Det var tæt på deres målsætning om at løbe i top 10 – de var kun et halvt minut fra. Og der var tre minutter op til sjettepladsen og podiet, og det synes jeg egentlig, at vi kan være godt tilfredse med, siger Tue Lassen.

Sverige snuppede yderligere to guldmedaljer på dagens stafet. Hos damerne var Schweiz i front efter førsteturen, men på andentur var svenske Sara Hagström markant hurtigere end resten og slog et hul på næste fire minutter, der aldrig blev lukket. Schweiz løb med sølvmedaljerne, mens Andrine Benjaminsen igen løb en stærk sidstetur for Norge og sørgede for bronzen foran de neutrale russere og hjemmebanefavoritterne fra Tjekkiet.

I herreklassen var der mere spænding om sagerne. Ukraine skiftede som nævnt først efter første tur, mens Norges Kasper Fosser igen var skarp og løb nordmændene i front på andenturen med en supertid. Til sidst kunne Eskil Kinneberg dog ikke holde føringen, så Norge måtte nøjes med sølv efter Sverige, der havde Gustav Bergman på sidste tur. Schweiz holdt Finland bag sig og løb med bronzen.

Fredag eftermiddag løbes langdistancen, der er sidste disciplin ved VM i Tjekkiet. Her stiller Danmark med fem løbere: Annika Simonsen, Line Cederberg og Miri Thrane Ødum hos damerne, mens Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum klør på hos herrerne.

Første dameløber sendes i skoven kort før kl. 13.

Resultater:
Damer, 3 x 4,1 kilometer
1. Sverige 105,45 minutter (Lisa Risby, Sara Hagström, Tove Alexandersson)
2. Schweiz + 2.33 min. (Elena Roos, Sabine Hauswirth, Simona Aebersold)
3. Norge + 7.01 min. (Marie Olaussen, Kamilla Steiwer, Andrine Benjaminsen)
11. Danmark + 17.06 min. (Line Cederberg, Cecilie Klysner, Miri Thrane Ødum)

Herrer, 3 x 5 kilometer
1. Sverige 113.06 min. (Albin Ridefelt, William Lind, Gustav Bergman)
2. Norge + 0.51 min. (Gaute Steiwer, Kasper Fosser, Eskil Kinneberg)
3. Schweiz + 2.00 min. (Martin Hubmann, Florian Howald, Matthias Kyburz)
11. Danmark + 11.46 min. (Jakob Edsen, Eskil Schøning, Søren Thrane Ødum)

IOF’s liveside: https://orienteering.sport/event/nokian-tyres-world-orienteering-championships-2021/welcome/

VM-hjemmesiden
med starttider, program og resultater mm.: https://woc2021.cz/

Program for VM i Orientering 2021
Lørdag 3/7: Sprintdistance - kvalifikation (9-10.30) – Finale (14.00-17.30)
Søndag 4/7: Sprintstafet – finale (18.20–19.40)
Tirsdag 6/7: Mellemdistance – kvalifikation (8.45-12.00) – Finale (15.50-20.10)
Torsdag 8/7: Stafet – finale (16.20-20.20)
Fredag 9/7: Langdistance – finale (Kl. 12.45–20.00)