Skip to main content

VM: Line Cederberg nummer 13 på barsk mellemdistance

| Nyheder 2021

2021 WOC MF Line

Det var en barsk mellemdistance, der ventede de tre danske løbere i finaleløbet ved VM i Tjekkiet tirsdag eftermiddag.

I forhold til formiddagens kvalifikation var skruet op for tæthederne, antal sten i bunden ligesom både længden og højdemetrene, der skulle forceres, var flere.

Og det blev Line Cederberg, der lykkedes bedst på de 4,5 kilometer med 260 højdemeter undervejs, da hun blev nr. 13 i damernes klasse.

- Jeg fik en lidt dårlig start. Jeg fik kigget på strækket og lagt en plan, men jeg blev nærmest tacklet af terrænet, og jeg løser det ikke godt nok. Men jeg er tilfreds med at jeg efter den lidt dårlige start fik samlet op på det og virkelig bliver ved med at kæmpe. Det var noget af det hårdeste, jeg har oplevet. Vi har en start med masser af styp og en væg af grønt og sten. Det var sindssygt krævende både teknisk og fysisk, men også sindssygt fedt, siger Line Cederberg.

Dagens mellemdistance er Line Cederbergs anden start ved et verdensmesterskab. Første gang var langdistancen i Norge for to år siden, hvor hun blev nummer 34. Og derfor er det helt særligt at hoppe mere end 20 placeringer op på resultatlisten i dag.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har haft svært ved at sætte en målsætning for det her VM, fordi jeg er i bedre fysisk form og mere mentalt til stede. Det er altid specielt at løbe sit første VM, og jeg kan se, at jeg ikke var så velforberedt ved VM i Norge for to år siden. Men jeg havde en top 20 som målsætning på langdistancen i år, og det var først i søndags jeg fik at vide, at jeg også skulle løbe mellem. Jeg har ikke forberedt mig på det, så jeg er superglad for i dag, fortæller hun.

Josefine Lind var egentlig udtaget til mellemdistancen, men stod over for at hvile benene.

- Jeg synes det er megaimponerende af Line, der jo faktisk er kommet ind som reserve. Hun præsterer godt, og det er et kæmpe løft for hende - i forhold til hvordan hun har præsteret tidligere. Det er en brutal og for lang mellemdistance, og hun har ikke noget perfekt løb, men det er godt og stabilt - og hun undgår større fejl, siger landstræner Tue Lassen.

2021 WOC MF Soeren1

Udover Line Cederberg var søskendeparret Thrane Ødum – Miri og Søren – også med i finalen.

De blev hhv. nummer 29 og 30 .

- Der var slukket for kræfterne hos Søren, og det er ikke så underligt. Han løb godt på kvalifikationen, men han har en masse konkurrencer i benene. Og han fik en stor oplevelse ud af at løbe det her. For Miri er det ”stang ud” i dag. Hun ligger egentlig godt med undervejs, men så kommer der to bom, og så er løbet kørt. Men hun kæmper sig igennem trods alt. Så vi har tre i top 30, og på en dag hvor alle ikke lykkes, synes jeg faktisk det er okay, siger Tue Lassen.

2021 WOC MF Miri

I damernes klasse var Tove Alexandersson igen i en klasse for sig og vandt med over to minutter på trods af tidstab på mere end et minut i begyndelsen af banen. Norske Andrine Benjaminsen, der bor i Aarhus og træner med elitecenteret, vandt sin anden sølvmedalje ved VM, mens Schweiz’ Simona Aebersold lige nøjagtig løb med bronzemedaljen for næsen af Kamilla Steiwer, Norge, der var to sekunder langsommere.

Hos mændene hentede schweizerne deres første guldmedalje ved mesterskaberne, da Matthias Kyburz slog Gustav Bergman, Sverige og Ukraines Ruslan Glibov.
Næste konkurrencedag er torsdag, hvor det gælder stafetterne. Her stiller Danmark med Cecilie Klysner, Line Cederberg og Miri Thrane Ødum hos damerne. I herreklassen er det Eskil Schøning, Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum, der trækker i rødt og hvidt.

Resultater:
Damer, 4,5 kilometer
1. Tove Alexandersson, Sverige 38.12 min.
2. Andrine Benjaminsen, Norge + 2.21 min.
3. Simona Aebersold, Schweiz + 3.21 min.
13. Line Cederberg, Danmark + 7.44 min.
29. Miri Thrane Ødum, Danmark + 13.31 min.

Herrer, 5,4 kilometer
1. Matthias Kyburz, Schweiz 39.31 min.
2. Gustav Bergman, Sverige + 0.40 min.
3. Ruslan Glibov, Ukraine + 0.47 min.
30. Søren Thrane Ødum, Danmark + 10.43 min.

IOF’s liveside: https://orienteering.sport/event/nokian-tyres-world-orienteering-championships-2021/welcome/

VM-hjemmesiden
med starttider, program og resultater mm.: https://woc2021.cz/

Program for VM i Orientering 2021
Lørdag 3/7: Sprintdistance - kvalifikation (9-10.30) – Finale (14.00-17.30)
Søndag 4/7: Sprintstafet – finale (18.20–19.40)
Tirsdag 6/7: Mellemdistance – kvalifikation (8.45-12.00) – Finale (15.50-20.10)
Torsdag 8/7: Stafet – finale (16.20-20.20)
Fredag 9/7: Langdistance – finale (Kl. 12.45–20.00)