Skip to main content

Stærke VM-præstationer skal følges op i norske World Cup-løb

| Nyheder 2018

mirithraneoedumlangFredag tager landsholdet hul på tre World Cup-løb i Østfold i Norge i weekenden, der er første opgave efter VM i Letland. Alle konkurrencer er skovdistancer og meget relevante terræner at prøve kræfter med inden næste års verdensmesterskaber, der løbes i samme del af Norge.

- Vi skal op og hente erfaringer frem mod VM 2019 og give nogle af vores unge, dygtige løbere muligheden for at konkurrere på højt niveau i VM-lignende terræner. Det er blandt andre løbere som Amanda Falck Weber, Björn Cederberg og Caroline Gjøtterup, der gjorde det flot i Letland, og som vi regner med kan kæmpe med ved de kommende års verdensmesterskaber, siger sportschef Lars Lindstrøm.

World Cup-afdelingerne i Norge byder på langdistance fredag, en kort prolog lørdag morgen, der danner udgangspunkt for en jagtstart om eftermiddagen og endelig er der stafet søndag. Terrænet, der venter på landsholdsløberne, er klassisk for området – middel kupering, god gennemløbelighed og mange detaljer, der skal holdes styr på undervejs.

- Vi har allerede kikkerten fremme på VM næste år, så der er ikke nogle specifikke resultatmål for løberne ved World Cup-løbene. Men derfor vi håber selvfølgelig på nogle flotte individuelle resultater allerede nu – ligesom det bliver spændende at følge damernes stafethold, siger sportschefen.

Det bliver skovlandstræner Kenneth Buch, der er med for at klæde løberne bedst muligt på til de tre World Cup-konkurrencer, assisteret af juniorlandsholdstræner Rasmus Folino Nielsen.

Sprintverdensmesteren Maja Alm, der havde tre medaljer med sig hjem fra VM i Letland, har sammen med landsholdsledelsen prioriteret ikke at stille til start i weekendens World Cup-afdelinger. Men hun er tilbage i landsholdsdragten i begyndelsen af oktober, når World Cuppen afsluttes med fire løb i Tjekkiet. Björn Cederberg er blevet syg og bliver derfor hjemme, og Magnus Dewett vil ikke som tidligere planlagt være til start ved weekendens konkurrencer i Norge. 

VM i Norge i 2019 bliver det første skov-VM efter at det blev besluttet at dele verdensmesterskaberne op i hhv. skov og sprintudgaver hvert andet år. VM 2019 strækker sig over fire konkurrencedage i august og lægger ud med mellemdistancekvalifikation, og derefter er der så finaler på lang- og mellemdistance samt stafet.

World Cup-arrangørernes hjemmeside - https://woc2019.no/en/wc2018

De to sidste konkurrencer tv-produceres og kan følges på det internationale orienteringsforbunds kanal – www.liveorienteering.com, samt NRK og YLE.

Program:
Fredag 31/8 – Langdistance (kl. 9.30 – 15.00)
Lørdag 1/9 – Prolog og Jagtstart (kl. 9.00 – 11.30 og 17.00 – 18.45)
Søndag 2/9 – Stafet (Kl. 9.15 – 13.20)

Danmarks World Cup-hold:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Miri Thrane Ødum, OK Øst, Birkerød
Tue Lassen, Faaborg OK

Foto: Kell Sønnichsen