Skip to main content

Favoritsejre ved DM Mellem

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Med OK Gorm Jelling som rutineret arrangør, blev de danske mesterskaber på mellemdistance i dag afholdt i Højgaard og Brandbjerg skov ved Grejsdalen nord for Vejle. Det blev til favoritsejre i flere af eliteklasserne i det kuperede terræn.

I Maja Alms fravær var det ventet, at opgøret i D 21 blev mellem rutinerede Emma Klngenberg og VM-løberne Amanda Falck Weber, Caroline Gjøtterup og Miri Thrane Ødum. Da Miri ikke startede og Caroline Gjøtterup ikke havde den bedste dag, var feltet yderligere indsnævret. Emma Klingeberg blev meldt med bedste radiotid, men kort efter viste en af de yngste VM-stjerner, Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, at de flotte VM-præstationer ikke var en tilfældighed. Med klart bedste tid på publikumspassagen og et forspring til Emma i mål på hele 2:43 min, var Amandas guldmedalje aldrig i fare. Derudover var det virkeligt glædeligt at se Camilla Bevensee fra OK Pan erobre en fornem bronzemedalje fra en noget tidligere startposition.

ee1d35d5c67662c8f4729421b588a6be w740

I H21 var det de tidligt startende VM-løbere, Jakob Ekhard Edsen og Björn Cederberg, der satte rigtigt gode tider, selvom det nok var lidt hårdere at løbe tidligt end senere i startfeltet. For Björns vedkommende holdt det til en sølvmedalje, mens Eskil Schøning fra OK West endnu en gang demonstrerede sitstore potentiale ved at erobre bronzemedaljen 13 sekunder foran Jakob. Oppe foran kunne ingen dog true sidst startende rutinerede Tue Lassen, Faaborg OK, der på guldpositionen var 1:41 foran Björn.

I D20 havde Annika Simonsen, FIF, bedste mellemtid, men forspringet til Ida Øbro, THOK var blot 12 sekunder  og på den sidste lille krævende runde lykkedes det både Ida at indhente forspringet og trække yderligere 14 sekunder fra, hvorved hun fuldendte THOKs dame-elite triumf. En tredje af favoritterne, Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar, lå ikke til medalje på mellemtiden, men hun sluttede også stærkt, men var på bronzepladsen 3:33 efter Annika, der således vandt en sikker sølvmedalje.

Med hele 42 tilmeldte, var H20 glædeligt en af de største klasser ved DM Mellem. Først i løbet var det de ungarske juniorlandsholdsløbere, der lå  på mange af de bedste tider, men mod slutningen slog de danske juniorlandsholdsløbere til, så Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, endte med guld. Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg erobrede sølvet, mens sidste uges JFM-Lang vinder Malthe Poulsen, FIF, i dag vandt bronze.

DM Mellem 2018 Maja tale

Efter præmieoverrækkelsen, hvor ungdommen fik deres medaljer overrakt af Danmarks 7-dobbelte verdensmester Maja Alm, blev seniorlandsholdet fejret for deres fantastiske VM-præstationer. DOFs formand Walther Rahbek takkede i sin tale teamet omkring holdet og klubberne for deres fine arbejde og opbakning. Maja holdt derefter en fin tale, hvor hun roste de unge landsholdsløberes imponerende præstationer ved VM og ligeledes takkede for opbakningen til landsholdet. Og så var der ellers bare kø i teltet, hvor landsholdsløberne underskrev de flotte plakater fra VM for forventningsfuld ungdom.

Alle resulter fra DM Mellem kan ses her.

Efter afslutningen drog størstedelen af deltagerne videre til Hastrup Plantage til den traditionelle stafet Midgaardsormen.