Skip to main content

Udtagelse til Euromeeting d. 21-23/9 i Kolding

| Nyheder 2018

woc2020mellem2VM 2020 i sprintorientering bliver en kæmpe begivenhed for dansk orientering. VM på hjemmebane bliver, og er allerede, naturligt et stort mål for mange danske løbere, og landsholdet håber på at så mange løbere som muligt vil kæmpe om pladserne. Drømme og inspiration er vigtige elementer på rejsen mod en VM plads i 2020, og landsholdet vil derfor bygge videre på den vinderkultur der er skabt igennem de sidste mange succesfulde år. Vinderkulturen bygger på et stærkt fællesskab, hvor erfaringer deles, motivation skabes, og nysgerrighed efter at prøve nyt og bryde grænser for det mulige, er vigtige elementer.

For at stå bedst mulig forberedt til VM i 2020, vil landsholdet i de kommende to år lægge en ekstraordinær stor indsats og forberedese sig intenst på den store begivenhed. Første skridt på vejen bliver Euromeeting d. 21.-23. september i Kolding, hvor Danmark stiller med et større hold af yngre løbere. Det er landsholdets ønske at give mange chancen for at få inspiration og drømme om at komme til VM 2020.

Landstrænerne har derfor udtaget flere yngre løbere der normalt ikke er en del af landsholdet, og giver dem derved chancen for at få erfaringer og inspiration med hjem. Ligeledes er der udtaget 4 juniorer, der enten vil være seniorer i 2020 eller har vist ekstraordinært niveau på sprint i 2018.

Damer:
Agnes Nørgaard Kracht, Tisvilde Hegn OK
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Camilla Bevensee, OK Pan Aarhus
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering

Herrer:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orienteering
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Magnus Dewett, OK SNAB Vejle

En række af DOFs bedste løbere deltager ikke i Euromeeting af forskellige årsager. Verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev, holder efter en hård sommer en velfortjent pause, mens flere af de øvrige landsholdsløbere må stå over pga. skader der kræver ro og tid.

Evt. spørgsmål i forbindelse med udtagelserne bedes rettet til landstræner Torbjørn Gasbjerg på telefon 22 51 51 56 eller landstræner Kenneth Buch på telefon +47 41 28 28 29