Skip to main content

Krævende og jomfrueligt DM Mellem

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Lørdag afholdes efterårets første danske mesterskab, DM Melem. OK Gorm glæder sig til at byde de omkring 600 deltagere velkommen til Højgaard Skov og til et terræn, der for størstedelens vedkommende aldrig tidligere har været brugt til orienteringsløb. Kun den vestligste del, som kortudsnittet fra 2007 er hentet fra, har der tidligere været kort over.

DMM 2018 Kortudsnit

Det bliver første gang Orienteringsdanmark mødes efter en eventyrlig sommer, hvor Danmark vandt hele 16 medaljer ved veteran-VM på hjemmebanen og hvor seniorlandsholdet helt eventyrligt erobrede tre medaljer ved VM i Letland. Og som det fremgår af anden nyhed, vil landsholdets præstationer som altid blive behørigt fejret - og det sker i år netop ved DM Mellem. Med ved fejringen er naturligvis stjernen over dem alle, Maja Alm, men som man kunne læse på DR Sportens hjemmeside i går, fik Maja en let hjernerystelse ved VM og må derfor tage det helt med ro i en periode. Maja er ikke at finde på startlisten ved DM Mellem - vi krydser fingre for, at hun kommer sig hurtigt.

Til gengæld er resten af VM-holdet at finde på startlisten og mon ikke de vil finde, at terrænet minder lidt om de stejle lettiske bakker, som dette års VM blev afholdt i. I H 21, der ligesom D 21 er delkonkurrence i ranglisten TRIMTEX Cup, må Tue Lassen med sidste start finde sig i endnu en favoritværdighed. 17. pladsen på langdistancen ved VM gav et tydeligt vidnesbyrd om, at Tue har styrken, der skal til at forcere Grejsdalens stejle bakker. Hjemmebanehelten Magnus Dewett starter næstsidst og så må Björn Cederberg, der ligesom Tue præsterede forrygende ved VM stafet, også regnes med blandt medaljefavoritterne. Rasmus Djurhuus og Jakob Ekhard Edsen må regnes som outsidere, der ikke skal afskrives.

I D21 vil spørgsmålet i Majas fravær være VM-løberne eller Emma? VM-løberne Amanda Falck Weber, Caroline Gjøtterup og Miri Thrane Ødum leverede alle fantastiske resultater ved VM i et terræn, der som nævnt var meget lig terrænet ved Vejle, men ingen bør afskrive Emma Klingenberg, som gang på gang leverer toppræstationer. Hvilket hun i parentes bemærket ikke er den eneste ex-verdensstjerne, der gør. Efter at have vundet 3 guld i D 40 ved veteran-VM i Danmark, fortsatte Simone Niggli fra Schweiz til O-Ringen i Sverige, hvor hun til svenskernes store fortrydelse endnu en gang vandt dameeliteklassen.

Herrejuniorklassen med hele 39 deltagere er altid en spændende konkurrence, hvor undertegnede ikke tør pege på en klar favorit, men ser man på stillingen i ranglisten, LØBEREN League, som DM Mellem er en del af, så er et opgør mellem Malthe Poulsen, FIF og Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan en af flere interessante muligheder. Andreas har et ærgerligt fejlklip fra sidste weekends JFM Lang at revancere sig fra. 

Damejuniorklassen bliver også rigtigt interessant at følge, da pigerne har præsteret forrygende på skift gennem året. Ida Øbro og Agnes Kracht fra Tisvilde Hegn OK vil sikkert få kamp til stregen fra Annika Simonsen, FIF, og  Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar.

Første start ved DM Mellem er kl. 12:00 lørdag og hvis man ikke er så heldig at kunne være til stede, så kan man på stævnets hjemmeside både finde live opdatering af resutaterne, samt følge trackingen af de bedste seniorløbere.

 Ungarsk islæt

Juniorklasserne - dog primært herrejuniorerne - har internationalt islæt, idet det ungarske juniorlandshold kombinerer deres Junior-VM træningslejr i Danmark med deltagelse i DM Mellem. De har muligvis luret, at DM Mellem terrænet har visse ligheder med terrænet for langdistancen ved Junior-VM næste år i Velling Snabegaard.

Efter DM Mellem fortsætter weekenden med den traditionsrige stafet, Midgaardsormen, som OK Snab arrangerer i Hastrup Plantage ved Thyregod.